500 σημεία στη λίμνη Μεμί στο "μικροσκόπιο" της ΕΜΑΚ για εντοπισμό της Sierra

Δευτέρα, 10/6/2019 - 11:38
Μικρογραφία

Πεντακόσια σημεία καθορίστηκαν ως κρίσιμα στη λίμνη Μεμί της κοινότητας Ξυλιάτου, μέσα από τη χαρτογράφηση των νερών με το υπερσύγχρονο σύστημα ηχοεντοπισμού Sonar και τις έρευνες με τη χρήση ρομποτικής κάμερας, για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Graze, θύμα του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου  Μεταξά. Τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ιδιωτικής εταιρείας έχουν ήδη πιάσει δουλειά στη λίμνη, σε μία προσπάθεια να ερευνήσουν όλους τους πιθανούς στόχους εντός της λίμνης.

Με ρομποτικές κάμερες οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ΕΜΑΚ ερευνούν τα νερά της λιμνης Μεμί με τη χρήση ρομποτικών καμερών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Λιμενικής Αστυνομίας, ενώ αναμένεται η κατάδυση δύτη με σκάφανδρο, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο τις επόμενες ημέρες.

Νέος κύκλος ανακρίσεων

Ο αστυνομικός συντάκτης του Alpha Κύπρου Νεκτάριος Μαρκέτος, μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς αναμένεται να περάσει εκ νέου από ανάκριση από τα μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας που διερευνούν τα επτά στυγερά εγκλήματα. Την ερχόμενη Παρασκευή εξάλλου, λήγει το έβδομο κατά σειρά διάταγμα οκταήμερης κράτησης του υπόπτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές θα ζητήσουν νέο διάταγμα οκταήμερης κράτησης του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου για άλλες οκτώ ημέρες. 

Εντόπισαν την μια, ψάχνουν τις δύο

Στο πλαίσιο των ερευνών και ανακρίσεων, η Αστυνομία εξακολουθεί να αναζητεί πρόσωπα με τα οποία ο επονομαζόμενος "Ορέστης" συνομιλούσε μέσω διαδικτύου και πλατφόρων κοινωνικής δικτύωησης και γνωριμιών. Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο serial killer, είχε επαφές με δέκα συνολικά γυναίκες εκ των οποίων είχαν εντοπιστεί οι επτά. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα εντοπίστηκε άλλη μια γυναίκα σε ασιατική χώρα, η οποία έδωσε τη δική της μαρτυρία στην Αστυνομία για την υπόθεση. Εξακολουθούν να αναζητούνται άλλες δύο, οι οποίες μετά την αποκάλυψη των στυγερών εγκλημάτων "'εκλεισαν" τα προφίλ τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθιστώντας δύσκολο το έργο των Αρχών για τον εντοπισμό τους. 

Σε εξέλιξη οι αναγνωριστικές παρατάξεις

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατώφλι του ΤΑΕ Λευκωσίας έχουν ήδη περάσει κάποιες από τις τέσσερις γυναίκες που κλήθηκαν από την Αστυνομία για αναγνωριστικές παρατάξεις αντικειμένων και τεκμνηρίων που σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση.