"Ακραίο σενάριο να τεθεί σε καραντίνα η Λευκωσία" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, 10/3/2020 - 11:31
Μικρογραφία

Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού, εισαγωγές και χειρουργεία όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ακυρώνονται για τις επόμενες 48 ώρες με τη Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών, Ελισάβετ Κωνσταντίνου να αναφέρει ότι εντός των επόμενων 24ωρων επαναξιολογηθεί η κατάσταση. Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξήγησε.

"Το Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι κλειστό για να εισαγάγει νέα περιστατικά. Λειτουργούν για νέα περιστατικά μόνο οι Πρώτες βοήθειες, όλα τα άλλα τμήματα έχουν αναστείλει τη διενέργεια προγραμματισμένων επεμβάσεων και εξετάσεων. Όσοι ασθενείς βρίσκονται μέσα στο νοσοκομείο τυγχάνουν νοσηλείας και θα αποδεσμεύονται όταν θα κριθούν όταν μπορούν να πάνε στο σπίτι τους".

Επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται διερευνήση των στενών επαφών του επαγγελματία υγείας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

"Οι επαφές δεν ήταν μόνο επαγγελματικές, ήταν κοινωνικές και οικογενειακές. Σίγουρα οι επαφές με τους ασθενείς με χρόνια νοσήματα και έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις τις τελευταίες μέρες, δυσκολεύουν τα πράγματα. Οι λοιμωξιολόγοι μας βλέπουν ένα - ένα τα περιστατικά".

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν σκέψεις για να τεθεί η Λευκωσία σε καραντίνα, η Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών είπε,

"Είναι το ακραίο σενάριο. Είμαστε πολύ μακριά για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου".