Αυτοπυροβολισμός, εξώδικα και παρατράγουδα στην "πρεμιέρα" του κυνηγίου

Κυριακή, 27/10/2019 - 13:52
Μικρογραφία

"Στραβά" άρχισε η φετινή κυνηγετική περίοδος για κυνηγό που πιάστηκε από μέλη του Ταμείου Θήρας να κυνηγά χωρίς την απαραίτητη άδεια σε περιοχή του Πέρα Χωρίου Νήσου. Ο Εκπρόσωπος του Ταμείου Θήρας Πέτρος Αναγιωτός ανέφερε στον Αlpha Κύπρου ότι από εξετάσεις που διενήργησαν λειτουργοί διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν έχει ανανεώσει τα τελευταία χρόνια την άδεια κυνηγίου. Όπως εξήγησε, το χρηματικό πρόστιμο που προνοεί η σχετική νομοθεσία για τέτοιες περιπτώσεις ανέρχεται στις δύο χιλιάδες ευρώ, ενώ θα επιβληθούν επιπρόσθετες επιβαρύνσεις για κάθε έτος για το οποίο δεν ανανενώθηκε η άδεια κυνηγίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tραυματίστηκε στα πόδια ο κυνηγός που έπεσε σε χαράδρα στη Σουσκιού (ΦΩΤΟ)

Σε άλλη περίπτωση, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Λαθροθηρίας της ΜΜΑΔ, εντόπισαν το πρωί ένα πρόσωπο να κυνηγά σε απαγορευμένη περιοχή, κοντά στο χωριό Κάμπος της ορεινής επαρχίας Λευκωσίας. Μεταφέρθηκε σε αστυνομικό σταθμό, όπου του εκδόθηκε εξώδικο, ενώ ως τεκμήρια παραλήφθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο, 41 φυσίγγια, καθώς επίσης και ένα φρεσκοσκoτωμένο άγριο πτηνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιχείρηση για τη διάσωση κυνηγού που κατέπεσε σε χαράδρα

κκκκ

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στις 07.54 σε επιχείρηση διάσωσης κυνηγού μεταξύ των Χωριών Σουσκιού και Αρχιμανδρίτας περιοχή Ορείτες στην Πάφο. Κυνηγός γλίστρησε ενώ βρισκόταν για κυνήγι με άλλους κυνηγούς εντός απόκρημνης χαράδρας  με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα κάτω άκρα. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου.

Ο κυνηγός προσεγγίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, την ομάδα διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων και αφού τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες βοήθειες ακινητοποιήθηκε και μεταφέρθηκε με ειδικό φορείο και σε πολύ μεγάλη απόσταση δύσβατου εδάφους σε απέναντι δρόμο όπου και παραλήφθηκε από Ασθενοφόρο για διακομιδή του στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.