Αυτός είναι ο λόγος που έμεινε χωρίς σήμα κινητής τηλεφωνίας ο Άγιος Ανδρέας

Δευτέρα, 18/11/2019 - 14:40
Μικρογραφία

Στον...κατά λάθος αναμμένο πομπό του συστήματος απενεργοποίησης των Κεντρικών Φυλακών, οφείλεται η απώλεια σήματος στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Ανδρέα στη Λευκωσία, από την Παρασκευή, όπως ανέφερε στο AlphaNewsLive η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου.

Η κ. Αναστασιάδου είπε ότι ο έλεγχος συνεχίστηκε και σήμερα και διαπιστώθηκε τελικά ότι το πρόβλημα το δημιούργησε ο πομπός.

"Απενεργοποιήθηκε και τώρα επανήλθε κανονικά η λειτουργία των κινητών", πρόσθεσε.

Ο κοινοτάρχης του Αγίου Ανδρέα είχε επικοινωνήσει με τις Κεντρικές Φυλακές, οι οποίες τον διαβεβαίωσαν ότι δεν είχε τεθεί σε ισχύ το σύστημα απενεργοποίησης των κινητών τηλεφώνων το οποίο πρόσφατα εγκαταστάθηκε και αφορά μόνο τις εγκαταστάσεις του σωφρονιστικού ιδρύματος. Σήμερα όμως διαφάνηκε ότι, από λάθος, τέθηκε σε ισχύ το σύστημα και επηρέασε την περιοχή, προκαλώντας αναστάτωση.

Παρά το ότι δεν παρουσιαζόταν καμία τεχνική βλάβη στις κεραίες των παρόχων, έμειναν επί τρεις ημέρες χωρίς σήμα, με τους κατοίκους να δηλώνουν εκνευρισμένοι για την κατάσταση που δημιουργήθηκε καθώς αρκετοί δεν έχουν σταθερά τηλέφωνα με αποτέλεσμα να πρέπει να μετακινηθούν οδικώς για να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς ή για να στείλουν μηνύματα. Σημειώνεται πως αρκετοί κάτοικοι του Αγίου Ανδρέα είναι ηλικιωμένοι και άρα ανά πάσα στιγμή μπορεί να χρειαστούν βοήθεια ή να πρέπει να καλέσουν ασθενοφόρο.