Ειδική Ομάδα Ανακριτών για διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου της 26χρονης Ιόλης

Παρασκευή, 6/9/2019 - 10:22
Μικρογραφία

Σαράντα και πλέον επιθεωρητές, ανακριτές και ειδικοί επιστήμονες των αστυνομικών αρχών της Αυστραλίας, διερευνούν τις συνθήκες θανάτου της 26χρονης Ελληνοκύπριας Iόλης Χατζηλύρα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή κάτω από γέφυρα τρένου στο πάρκο Καλίνγκα της πόλης Brisbane. 

κκκκΣύμφωνα με ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών του Queensland οι εξετάσεις στη σκηνή έχουν ολοκληρωθεί από τους αρμόδιους λειτουργούς και έχουν περισυλλεγεί διάφορα τεκμήρια από την περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός της άτυχης νεαρής, τα οποία θα εξεταστούν επιστημονικά στα εργαστήρια της αστυνομίας της Αυστραλίας. 

κκκ

Στον αστυνομικό σταθμό Hendra έχει συσταθεί Ειδική Ομάδα για διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ο Επικεφαλής Ντετέκτιβ Tim Trezise απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες εάν έχουν δει κάτι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς Eagle Junction και Toombul ή στο πάρκο Kalinga να επικοινωνήσουν με το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.

O θάνατος της Ιόλης φαίνεται πως στάθηκε αφορμή για να ανοίξει ο "ασκός του Αιόλου" για την κυβέρνηση της Αυστραλίας, η οποία κατηγορείται για έλλειψη μέτρων προστασίας γυναικών και παιδιών από εγκλήματα. 

Η δημοσιογράφος, φεμινίστρια, ακτιβίστρια και γνωστή στη χώρα για τη δράση της στο πλαίσιο διαδικτυακής εκστρατείας στη μνήμη γυναικών και παιδιών θυμάτων βιάς Sherele Moody, ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook ότι η Ιόλη είναι το 45ο θύμα δολοφονίας στην Αυστραλία από τις αρχές του 2019 μέχρι σήμερα και το πέμπτο θύμα τις τέσσερις τελευταίες ημέρες. 

λλλλ