Έξω από το Προεδρικό φωτογράφοι, ανθοπώλες, διακοσμητές και ιδιοκτήτες αιθουσών

Τετάρτη, 3/6/2020 - 15:18
Μικρογραφία

Έξω απο το Προεδρικό Μέγαρο θα συγκεντρωθούν αύριο στις έντεκα το πρωί για ειρηνική διαδήλωση  ιδιοκτήτες εποχιακών επιχειρήσεων, δηλαδή venues, φωτογραφοι, ανθoπωλεια, ενοικιάσεις, διακοσμήσεις ζητώντας επανεξέταση των κυβερνητικών μετρων και διαμαρτυρόμενοι για την διοργάνωση γάμων, βαπτίσεων και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων μετά την 1η Σεπτεμβρίου

Σε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη χαρακτηρίζουν ΄'παράλογο το γεγονός να δικαιούνται εστιατόρια να φιλοξενούν 100-150 άτομα και να απαγορεύεται η βάφτιση και ο γάμος με 70 και 80 άτομα."

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή προς τον ΠτΔ:

Προς: Αξιότιμο Κύριο Πρόεδρο Κυπριακής Δημοκρατίας,

Με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Ζητούμε την άμεση ανταπόκριση στο πιο κάτω θέμα.

Όντας ιδιοκτήτες/υπαλλήλοι εταιρειών και καταστημάτων εποχιακών υπηρεσιών το μόνο που ζητάμε είναι να δουλέψουμε σε εξωτερικούς χώρους βάση πάντα των προβλεπόμενων μέτρων. Θεωρούμε παράλογο το ότι επιτρέπονται οι συναθροίσεις εκατοντάδων ατόμων στα παραλιακά μέτωπα, μπαράκια και εστιατόρια και εσείς ανακόπτεται τους κύκλους εργασίας οικογενειακών επιχειρήσεων (κέντρων εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, venues, εταιρείες ενοικίασης ειδών για γάμους κ.α.) Αντιλαμβάνεστε ότι το πλήγμα είναι τεράστιο στην οικονομία του κλάδου και των επιχειρήσεων όπως επίσης έχουν ως αντίκτυπο να πεινούν οικογένειες από απερίσκεπτα μέτρα και παράλογες αντιλήψεις. Επιχειρήσεις που αναμένουν να δουλέψουν το τρίμηνο του καλοκαιριού μιας και είναι ο μοναδικός πόρος επιβίωσης τους, είναι πλέον στο χείλος του γκρεμού λόγω των ασφυκτικών μέτρων που αντιμετωπίζουμε.

Επιπλέον οι ξένοι που είναι κύριος πόρος τουρισμού στο νησί μας, ακυρώνουν τους γάμους και τις βαφτίσεις τους και αναζητούν νέες χώρες για τους εορτασμούς τους. Πως εσείς στηρίζετε την οικονομία και τον τουρισμό μας, προσκρούοντας μία βασική πηγή του; Διαδηλώνουμε ψάχνοντας την λογική και το δίκαιο μας, αλλά και για να εκφράσουμε την αντίθεση μας στο γεγονός ότι επικροτείτε το άνοιγμα εστιατορίων που φιλοξενούν εκατοντάδες χωρίς τα απαραίτητα μέτρα (αποστάσεις, αντισηπτικά κλπ.) και απαγορεύεται τις βαφτίσεις των 70 και 80 ατόμων που βάση της κουλτούρας μας είναι οικογενειακές συναθροίσεις.

Συνοψίζοντας, ζητούμε από εσάς την επανεξέταση των μέτρων για γάμους και βαφτίσεις και επιμένουμε ότι είναι παράλογο το γεγονός να δικαιούνται εστιατόρια να φιλοξενούν 100-150 άτομα και να απαγορεύεται η βάφτιση και ο γάμος με 70 και 80 άτομα.

Επικαλούμαστε τόσο την λογική όσο και το συναίσθημα σας. Ο λαός μας πέρασε άσχημες συνθήκες και επιβίωσε, μην τσακίσετε τα φτερά την οικονομίας με απερισκεψίες και λανθασμένα μέτρα.

Με εκτίμηση,

Επιχειρηματίες και υπαλλήλοι εποχιακών εργασιών

*Kεντρική φωτογραφία αρχείου