Φωνές και αναστάτωση για την πολύωρη αναμονή στο αεροδρόμιο Λάρνακας (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, 7/8/2020 - 21:10
Μικρογραφία

Της Κατερίνας Ιωάννου

Χάος, ένταση, φωνές και αναστάτωση.  

Αυτή ήταν η εικόνα στο αεροδρόμιο Λάρνακας χθες βράδυ.  Μέτρα που εξαγγέλθηκαν πριν από τέσσερις ημέρες και πρωτόκολλα υγιεινής,  δεν εφαρμόστηκαν.  

Δύο πτήσεις από Ελλάδα και μία από το Λίβανο που μετέφερε τους Κύπριους επαναπατριζόμενους στριμωγμένοι ο ένας με τον άλλο σε μία αίθουσα, προκειμένου να υποβληθούν στο επιβεβλημένο τεστ για τον κορωνοιό. Μία διαδικασία που κράτησε για τρεις και πλέον ώρες.  

Επιβάτης
«Η ώρα δέκα και είκοσι κατεβήκαμε από το αεροπλάνο Αθήνας προς Κύπρο. Τώρα που βλέπετε τι ώρα είναι τελειώσαμε. Ήμασταν τρεις πτήσεις μέσα σε ένα δωμάτιο με μία τουαλέτα. Χωρίς νερά χωρίς τίποτε, φώναζε ο κόσμος..τι να πω. Το σύστημα όπως φάνηκε δεν λειτούργησε..είχε τρεις νοσοκόμες να εξυπηρετήσουν τούτα ούλλα τα αεροπλάνα. Φωνές, ιστορίες. Τα πρωτόκολλα πάντως δεν τηρήθηκαν καθόλου».  

Χωρίς σχέδιο δράσης

Παρόλο που αναμέναμε τους πρώτους επαναπατρισθέντες Κύπριους από Λίβανο χθες βράδυ, φάνηκε πως οι αρμόδιες αρχές δεν είχαν κάποιο ειδικό σχέδιο δράσης για την άφιξη τους στο νησί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα και μόνο εργαστήριο που διενεργεί το τεστ για όλους τους επιβάτες στον χώρο του αερολιμένα, το οποίο μάλιστα είναι και υποστελεχωμένο.  

HERMES AIRPORTS 
"Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, στον χώρο όπου γίνονται τα τεστ δεν χρειάζεται να χωρίζονται οι πτήσεις, εάν είναι της ίδιας κατηγορίας.  Η μάσκα είναι αποδεκτό μέσο προστασίας, εκεί όπου δεν είναι εφικτό να τηρούνται οι αποστάσεις. Για αυτό είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους εντός του αεροδρομίου."

Να σημειωθεί πως την ίδια χαώδη κατάσταση περιέγραψαν και οι Κύπριοι επαναπατρισθέντες του Λιβάνου οι οποίοι έκαναν λόγο για απίστευτη ταλαιπωρία.

Πάντως , ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος είναι ενήμερος για όσα διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.