"Για μένα η Αμμόχωστος ήταν το λίκνο του πολιτισμού" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, 16/6/2020 - 13:24
Μικρογραφία

Συνολικά 219 έργα τέχνης σπουδαίων καλλιτεχνών που βρίσκονταν για 46 χρόνια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο πήραν τον δρόμο της επιστροφής και από σήμερα εκτίθενται στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ.

Η έκθεση "Ξαναγέννηση" ξύπνησε όμορφες μνήμες στον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη ο οποίος δήλωσε συγκινημένος για την επιστροφή των έργων τέχνης καθώς όπως τόνισε αποτελούν θησαυρό για την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Μιλώντας στο πλαίσιο της εκπομπή ALPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, το μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υπουργείου και Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας είπε μεταξύ άλλων ότι γεννήθηκε στην Αμμόχωστο και επισκέφθηκε αρκετές φορές τη βιβλιοθήκη η οποία φιλοξενούσε τα συγκεκριμένα έργα τέχνης. 

"Με συγκίνησε ιδιαίτερα αυτό γιατί σύχναζα στη συγκεκριμένη βιβλιοθήκη που ήταν αναρτημένα όλα αυτά τα έργα τέχνης που αποτελούν θησαυρό για την πολιτιστική μας κληρονομιά. Χαίρομαι που επαναπατρίστηκαν και εύχομαι να βρουν ένα χώρο για να εκτεθούν μόνιμα. Για μένα ήταν το λίκνο του πολιτισμού της εποχής εκείνης, γιατί η Αμμόχωστος ήταν και εμπορικός προορισμός και είχε δική τους κουλτούρα, καλλιεργούνταν τα γράμμα, οι τέχνες και το θέατρο".

Δείτε όσα δήλωσε στην εκπομπή ΑLPHA ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.