Κατολισθήσεις βράχων στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών της Πέγειας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, 10/7/2019 - 18:20
Μικρογραφία

Σοβαρά προβλήματα στο θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές του Δήμου Πέγειας της επαρχίας Πάφου, προκαλούν οι κατολισθήσεις βράχων, όγκων χώματος και πετρών που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες στον χώρο όπου πρόσφατα ανεγέρθηκαν έξι παραθαλάσσιες επαύλεις, για τις οποίες διατυπώθηκαν έντονες αντιδράσεις από κόμματα και οργανώσεις.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

Ο Δήμαρχος Μαρίνος Λάμπρου ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι οι τοπικές αρχές έχουν ήδη ενημερώσει με επιστολή το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και άλλες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, ενώ έχουν παρακαθίσει σε συσκέψεις με το Τμήμα Δασών, το Τμήμα Περιβάλλοντος και άλλους φορείς.

"Αξιολογούνται προς το παρών και αναμένουμε τι ανταπόκριση θα έχουμε"

Σύμφωνα με τον κύριο Λάμπρου, μέχρι στιγμής ο Δήμος δεν έχει λάβει καμία απάντηση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης. ωστόσο έχει τοποθετήσει σημάνσεις για προστασία των επισκεπτών. 

"Η επισκεψιμότητα σε αυτό το σημείο είναι πολύ ψηλή"

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Γιώργου Χρυσάνθου ότι το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης δεν αποκλείει περαιτέρω διάβρωση του εδάφους τα επόμενα δεκαπέντε χρόνια, με κίνδυνο για νεοδμητες επαύλεις στην περιοχή, ο κύριος Λάμπρου δήλωσε άγνοια.

"Σε εμένα δεν έχουν πει κάτι τέτοιο. Πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα από όλα τα τμήματα. Και το Τμήμα Αλιείας πρέπει να το δει. Σε όλη την ακτογραμμή παρατηρούνται πτώσεις βράχων."

Ο κύριος Λάμπρου ζήτησε την βοήθεια των αρμοδίων ώστε να μελετηθούν τυχόν επιπτώσεις και κινδύνους για τις φώκιες που φωλιάζουν στην περιοχή των Θαλασσινών Σπηλιών.