Κυριάκος Κυριάκου: Ο ζωγράφος που ζωγραφίζει με το...στόμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, 29/10/2018 - 17:05
Μικρογραφία

Ο Κυριάκος Κυριάκου είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ζωγράφους του νησιού μας. Στα 15 του μια βουτιά στην θάλασσα του άφησε παράλυτα τα χέρια και τα πόδια. Παρ’ όλα αυτά, ο ίδιος δεν τα έβαλε ποτέ κάτω. Κατάφερε να κοιτάξει ξανά τη ζωή με χαμόγελο. Δημιούργησε μία ευτυχισμένη οικογένεια και συνεχίζει να κάνει μέχρι και σήμερα αυτό που αγαπά και που κάνει καλύτερα από κάθε τι: Να ζωγραφίζει!

"Μπορούμε να προσφέρουμε και μεις στον κόσμο"

Μικρογραφία

Η δημοσιογράφος της εκπομπής Alpha Ενημέρωση Μαρία Ανδρονίκου βρέθηκε στο ατελιέ του και συνομίλησε μαζί του. Αναφερόμενος στο πως ο κόσμος τον αντιμετωπίζει, είπε:

"Εγώ όταν παίρνω πίνακες σε εκθέσεις, αρέσκει μου που ο άλλος εν καταλάβει ότι εν καμωμένο με το στόμα, θωρεί το και θωρεί με σαν ζωγράφο, αλλά αμαν καταλάβουν ότι εν καμωμένο με το στόμα ενι ξέρω πως το παίρνουν τζίνοι. Εγώ εν το παίρνω διαφορετικά είναι το ταλέντο μου, εν έτσι που δουλέυκω. Θέλω τους να με δουν σαν ζωγράφο, όχι ζωγράφος με το στόμα."

Η ζωγραφική υπήρξε ανέκαθεν η μεγάλη του αγάπη και το ταλέντο του εμφανές από μικρή ηλικία. Το ατύχημα που είχε στα 15 του άλλαξε για πάντα τη ζωή δεν κατάφερε όμως να σταματήσει το μεγάλο του πάθος για την ζωγραφική.

"Πριν ένα δευτερόλεπτο περπατάς, σε άλλο δευτερόλεπτο, δεν μπορεις να πιάσεις το πηρούνι με το χέρι, δεν μπορείς να ταραξεις"

Θυμήθηκε τη μέρα εκείνη και περιέγραψε τις σκηνές που βίωσε, που του άλλαξαν τη ζωή... Αλλά περιέγραψε και πως πήρε την απόφαση να πάρει ξανά τη ζωή του στα χέρια του, παρ' όλο που ήταν αδύναμα να την κρατήσουν...

Μικρογραφία

Και τα κατάφερε! Με το πηγαίο ταλέντο του κατάφερε να πάρει υποτροφία και να γίνει πλέον μέλος μίας παγκόσμιας «αγκαλιάς» που δινει την δυνατότητα σε ταλαντούχα άτομα με αναπηρίες να είναι οικονομικά ανεξάρτητα από τις πωλήσεις των έργων τους, τα οποία είτε  αναπαράγονται σε κάρτες, και ημερολόγια είτε παίρνουν μέρος σε εκθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Δείτε τη συνέντευξη του ζωγράφου που κατάφερε με τα χρώματα της παλέτας του, όποια και να ήταν αυτά, να πάρει το πινέλο του και να ζωγραφίσει τον δικό του κόσμο, έτσι όπως τον ονειρεύτηκε.