Παλιά Λευκωσία: Τέσσερα εγκλήματα, πέντε νεκροί σε ένα χρόνο (BINTEO)

Δευτέρα, 22/6/2020 - 20:35
Μικρογραφία

Του Γιώργου Χρυσάνθου 

Τέσσερις δολοφονικές επιθέσεις, πέντε νεκροί και δεκάδες άλλοι τραυματίες σε μια σειρά συμπλοκών που διαπράχθηκαν μέσα σε ένα και μόνο χρόνο.

19 Μαϊου 2019: Nεκρός 28χρονος από το Καμερούν με δράστες από τη Νιγηρία 
 
 

Κτυπήθηκε λίγα λεπτά νωρίτερα έξω από μπαρ στην Παλιά Λευκωσία με την αστυνομία να συλλαμβάνει τρεις Νιγηριανούς, με τον ένα από αυτούς να παραδέχεται ότι κτύπησε το θύμα με αιχμηρό αντικείμενο.
 
Από τις έρευνες προέκυψαν μαρτυρίες αλλοδαπών που μίλησαν για δύο διαφορετικές φατρίες Νιγηριανών και Καμερουνέζων, με φόντο δραστηριότητες της νύχτας.
 

23 Φεβρουαρίου 2020: Νεκρός 24χρονος από το Πακιστάν με δράστες Σύριους και Παλαιστίνιους 
 
 

Η αστυνομία, μετά από μαρτυρίες και επεξεργασία κλειστού κυκλώματος πέρασε μεταξύ άλλων χειροπέδες σε 22χρονο παλαιστίνιο φερόμενο ως δράστη, καθώς και 27χρονο Σύριο που ενεπλάκη στη φονική συμπλοκή.
 
Προηγήθηκε άγριο ξύλο και καταδίωξη πριν τον φόνο, σε μια υπόθεση που οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω της, κρύβεται κοντραμπάντο ναρκωτικών.
 

1η Ιουνίου 2020: Νεκρή 46χρονη από το Βιετνάμ και νεκρός 64χρονος από τη Ρουμανία 
 
 

Με τον δράστη να θέτει τέρμα στη ζωή του στο ίδιο διαμέρισμα. Με τους ανακριτές να βρίσκονται ενώπιον ενός εγκλήματος πάθους, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες από τη γειτονιά, η ένταση ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν μεγάλη για μέρες.