Πόσους μαθητές έχουν τα σχολεία στα κατεχόμενα;

Τρίτη, 17/9/2019 - 15:01
Μικρογραφία

Eκατόν δέκα τέσσερα δημοτικά σχολεία και περίπου 20.000 μαθητές έχει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα κατεχόμενα, με την σχολική χρονιά που ξεκίνησε χθες για τα δημοτικά και σήμερα για τα γυμνάσια και λύκεια της «δημόσιας» εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με την Χαβαντίς, με βάση επίσημα στοιχεία στην μέση εκπαίδευση φοιτούν στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια περίπου 18.000 μαθητές σε 32 σχολεία. Περίπου 3.500 μαθητές φοιτούν σε τεχνικά λύκεια.
 

Οι τ/κ εφημερίδες ασχολούνται σήμερα με την χθεσινή έναρξη της σχολικής χρονιάς και τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και κτιριακές υποδομές. Η συντεχνία των τ/κ δασκάλων κατήγγειλε ότι υπάρχει έλλειψη 82 δασκάλων. Ο γγ της συντεχνίας, Σενέρ Ελτζίλ σε δηλώσεις από το δημοτικό σχολείο Αλάσια στην Αμμόχωστο όπου φοιτούν 700 μαθητές σήμερα, είπε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα από την ροή μαθητών σε δημοτικά στην Κερύνεια, την Λευκωσία και την Αμμόχωστο, γεγονός που προκαλεί αλυσιδωτά προβλήματα.
 
Η Γενί Ντουζέν έχει πρωτοσέλιδο ότι στο δημοτικό με την ονομασία «23 Νοεμβρίου» στο κέντρο της Κερύνειας γράφτηκαν φέτος 70 μαθητές στην Α δημοτικού, επειδή όμως δεν υπάρχει επαρκής υποδομής και οι τάξεις δεν φτάνουν, κάποιοι από τους μαθητές μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό κολέγιο Ντογά που βρίσκεται στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας.