Προωθούν τα κατεχόμενα ως ελκυστικό τουριστικό προορισμό (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 5/3/2019 - 16:12
Μικρογραφία

Μόνο προκλητικό μπορεί να χαρακτηριστεί δημοσίευμα διεθνούς ταξιδιωτικής εφημερίδας που παρουσιάζει και προωθεί σε τουριστικούς πράκτορες τη "βόρεια Κύπρο", ως ένα προορισμό με πληθώρα πολιτισμού και όμορφα τοπία, με ξενοδοχεία που προσφέρουν προσιτές τιμές.

Στο άρθρο της, η Travel Trade Gazette, κάνει αναφορά αρχικά στην τουρκική εισβολή του 1974, και ακολούθως επισημαίνει ότι πολλοί είναι αυτοί που παραμένουν επιφυλακτικοί να επισκεφθούν το "κράτος" μετά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων λόγω των συνεχιζόμενων πολιτικών εντάσεων.  Ωστόσο στη συνέχεια προσπαθεί να τους πείσει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και πως επικρατεί ασφάλεια και στις δυο πλευρές. 

Το "Cyprus Premier", όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, είναι ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο που "ειδικεύεται στις διακοπές στη Βόρεια Κύπρο". Ο Διευθυντής πωλήσεων του πρακτορείου, Andrea King,  εξηγεί τους λόγους που τα κατεχόμενα είναι ο κατάλληλος προορισμός για διακοπές σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα έχουν πωλήσει πακέτα σε 3 χιλιάδες τουρίστες. 

ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Πως πωλούν το προϊόν "Βόρεια Κύπρος"

Σύμφωνα με τον King, τα κατεχόμενα προσφέρουν μια σειρά επιλογών διαμονής, από θέρετρα πέντε αστέρων μέχρι και διαμερίσματα.  Ωστόσο αυτό που τονίζει είναι η χαμηλού κόστους υπηρεσίες και οι προσιτές τιμές. 

"Οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσο φθηνό είναι να τρώνε έξω, ακόμη και σε εστιατόρια υψηλής ποιότητας. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα μπουκάλι μπύρας για περίπου 1 τουρκική λίρα".

Στη συνέχεια, εξηγεί στους πελάτες πως να αποφύγουν την ταλαιπωρία να περάσουν τα οδοφράγματα από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές, δίνοντάς τη λύση να πετάξουν "στη Βόρεια Κύπρο" μέσω Κωνσταντινούπολης με τις τουρκικές αερογραμμές. Επισημαίνει μάλιστα πως υπάρχει ασφάλεια όσον αφορά στη διέλευση των οδοφραγμάτων. 

"Οι πελάτες που επιθυμούν να πετάξουν απευθείας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσγειώνονται στη Λάρνακα στο νότο, πριν από μια ώρα και μισή μεταφορά στο συνοριακό σημείο ελέγχου".

"Δείτε από κοντά την διχοτόμηση"

Ανάμεσα στα πολλά άλλα που είδαμε να περιλαμβάνονται στο σχετικό άρθρο της Travel Trade Gazette είναι και τα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν οι τουρίστες. Μεταξύ άλλων προωθεί την επίσκεψη στη Καρπασία, καταδύσεις στην Κερύνεια, εκδρομές με σκάφος ενώ προσφέρει και δωρεάν ταξίδι στη Λευκωσία για να δουν οι επισκέπτες από κοντά τη διχοτόμηση της νήσου. 

"Προσφέρουμε ένα δωρεάν ταξίδι στη Λευκωσία για να δείτε το χάσμα από τη βόρεια πλευρά, η οποία είναι γεμάτη από όμορφους δρόμους».