Συνελήφθησαν 11 άτομα που εργάζονταν παράνομα σε κέντρα διασκέδασης στη Λάρνακα

Σάββατο, 10/8/2019 - 10:28
Μικρογραφία

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται έντεκα πρόσωπα, τα οποία εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα σε κέντρα διασκέδασης στη Λάρνακα.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χθες το βράδυ μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Επαρχίας Λάρνακας σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν έλεγχο σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης για πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν τρία υποστατικά, όπου εργάζονταν συνολικά 13 πρόσωπα. Λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας διαπίστωσαν ότι, δέκα πρόσωπα εργάζονταν στα υποστατικά κατά παράβαση της Νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία.

Περαιτέρω, μέλη της Αστυνομίας διαπίστωσαν ότι ένα πρόσωπο, ηλικίας 22 χρόνων, υπήκοος τρίτης χώρας, εργαζόταν παράνομα σε ένα από τα υποστατικά, χωρίς άδεια από τον Λειτουργό Μετανάστευσης και προχώρησαν στη σύλληψη του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος αργότερα, αφού πρώτα, τόσο ο ίδιος, όσο και ο εργοδότης του, κατηγορήθηκαν γραπτώς για τα υπό εξέταση αδικήματα, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Ορόκλινης.