Τι αλλάζει από σήμερα στις δημόσιες συγκοινωνίες σε Λευκωσία και Λάρνακα (VID)

Δευτέρα, 6/7/2020 - 14:10
Μικρογραφία

Πρώτη εργάσιμη ημέρα, η σημερινή για τις νέες συμβάσεις των Δημόσιων Επιβατικών Μεταφορών των Επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος «Ήδη από σήμερα έχουν δημιουργηθεί έξι δρομολόγια από το κέντρο προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, καθώς η εταιρεία διαπίστωσε ότι υπάρχει ανάγκη.»

Ενώ σε λίγους μήνες, εξήγησε, θα υπάρχει και πιο αυξημένη συχνότητα των λεωφορείων. «Έχουν μπει κάποια καινούργια δρομολόγια όμως θα συμπεριληφθούν μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου, αρχές Οκτωβρίου. Θα υπάρχουν και καινούργια δρομολόγια και αυξημένη συχνότητα των δρομολογίων.»

Σε ότι αφορά τις στάσεις των λεωφορείων, ο κος Καρούσος ανέφερε πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις εντός των επόμενων ημερών.

«Για το θέμα της στάσης των λεωφορείων ετοιμάζουμε πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο..Σε λίγες ημέρες θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε όλα τα σχετικά και με τις στάσεις, γιατί οι υποδομές των δημόσιων μεταφορών έχουν σημασία. Για να χρησιμοποιεί κάποιος το λεωφορείο πρέπει να έχει και στάση, να ενημερώνεται και να γνωρίζει πότε έρχεται το επόμενο λεωφορείο.»