Τι απαντά ο Δήμαρχος Στροβόλου για το "γεφύρι της Άρτας" (ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, 21/10/2019 - 10:01
Μικρογραφία

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές περιοχές της Κύπρου.  

Οι έντονες βροχοπτώσεις, η χαλαζόπτωση έφεραν καταστροφές σε καλλιέργειες και υποστατικά.   Ένα από τα μέτωπα των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν και ο Στρόβολος που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα από την υπερχείλιση του ποταμού Πεδιαίου. Τα ορμητικά νερά έσπασαν μέχρι και κιγκλιδώματα και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές.

ΠΕΔΙΑΙΟΣ

Τι απαντά ο Δήμαρχος Στροβόλου

"Πρέπει αυτοί που έχουν την ευθύνη να ετοιμάσουν τα κατασκευαστικά σχέδια" απαντά ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους. Την ίδια ώρα ρίχνει το μπαλάκι στο Τμήμα Δημοσίων Έργων λέγοντας ότι ασκεί πίεση συνεχώς στα αρμόδια τμήματα. 

"μας λένε ότι έχουν φόρτο εργασίας και ότι θα τροχιοδρομηθεί". 

Επεσήμανε πως σε μεγάλο βαθμό τα αντιπλημμυρικά έργα στο Στρόβολο έχουν ολοκληρωθεί. Ωστόσο απομένουν 4 - 5 περιοχές στις οποίες υπάρχουν ακόμα προβλήματα. 

"Εκκρεμούν κάποια πολεοδομικά έργα και πιέζουμε τα αρμόδια τμήματα για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε. 'Ενα παράδειγμα είναι η γέφυρα στην Αλεξανδρουπόλεως κοντά στο Δημαρχείο, ένα θέμα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες, το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συμπεριλάβει πρόνοια στους προϋπολογισμούς για να συνεχίσει το έργο και αναμένουμε από τα κυβερνητικά τμήματα να γίνουν τα κατασκευαστικά έργα γιατί είναι πολεοδομικό έργο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια συνεισφορά 4/5 από την κυβέρνηση και 1/5 από το Δήμο μας για να προχωρήσει το έργο. Δυστυχώς, στον τόπο μας τα πράγματα κυλούν με αργούς ρυθμούς, εμείς θα συνεχίζουμε να πιέζουμε για να μην υπάρχουν αυτά τα προβλήματα".

Δείτε όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Καλημέρα

Ζημιές σε υποστατικά στη Σωτήρα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν Λευκωσία, Λεμεσό και Ελ. Επαρχία Αμμοχώστου άφησαν πίσω τους ζημιές σε υποστατικά. 

Συνεργείο του Alpha, με τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρονίκου βρέθηκε στη Σωτήρα, σε μια από τις περιοχές που σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση και κατέγραψε εικόνες από τις ζημιές που υπέστησαν υποστατικά στην περιοχή.

ΧΑΛΑΖΙ

Ο Δήμαρχος Σωτήρας, Γιώργος Τάκκας ανέφερε μεταξύ άλλων,

"Μέσα σε 15 λεπτά νιώθεις κάτι αναπάντεχο, με τόσο χαλάζι να πέφτει σε μέγεθος καρυδιού, λέω είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα".