Τις πληγές της μετρά η Λεμεσός μετά το πέρασμα της καταιγίδας

Τετάρτη, 23/10/2019 - 22:23
Μικρογραφία

Τις πληγές της μετρά η Λεμεσός μετά το πέρασμα της καταιγίδας που έπληξε την πόλη και επαρχία το απόγευμα της Τετάρτης. Έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που έζησαν οι Λεμεσιανοί με έντονες βροχοπτώσεις και ριπές ανέμων που είχαν ως αποτέλεσμα πτώσεις δέντρων, πλημμυρισμένους δρόμους αλλά και υποστατικά.

Σε 20 κλήσεις για παροχή βοήθειας έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη Λεμεσό, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και ανέμων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Ανδρέας Κεττής.
 

Σύμφωνα με τον κ.Κεττή, τέσσερα συνεργεία βρίσκονται επί ποδός και με τη συνδρομή της Πολιτικής Άμυνας έχουν ανταποκριθεί, μέχρι στιγμής, σε 20 περιστατικά που αφορούν μετακίνηση δέντρων που αποκόπηκαν και παραπηγμάτων, καθώς και άντλησης νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά.

 πτώση δέντρου Λεμεσός 23 10 2019

Εν τω μεταξύ, έχει αυξηθεί ο αριθμός των περιοχών που παρατηρείται διακοπή της ηλεκτροδότησης, αφού σύμφωνα με την ΑΗΚ, βλάβες έχουν επηρεάσει τις περιοχές Αγίου Ιωάννη, Αποστόλου Πέτρου και Παύλου και Αγίας Φυλάξεως στο Δήμο Λεμεσού, περιοχές των Δήμων Αγίου Αθανασίου, Κάτω Πολεμιδιών και Μέσα Γειτονιάς, την περιοχή του ποταμού Γερμασόγειας, ως επίσης και τις κοινότητες Καλού Χωριού, Λουβαρά, Τριμήκληνης, Άγιου Μάμα,  Άγιου Κωνσταντίνου, Ζωοπηγής και  Άγιου Παύλου.

Σε νέα κίτρινη προειδοποίηση προχώρησε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Σύμφωνα με την προειδοποίηση μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή στις οποίες η ένταση της βροχής πιθανό να ξεπερνά τα 55 χιλιοστά την ώρα ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση. 

Η προειδοποίηση έχει ισχύ από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι και τις 00:30 πρωινές ώρες της Πέμπτης.

 κίτρινη προειδοποίηση 23 10 2019