ΟΕΒ: "Η ΠΑΣΥΔΥ από το 2012 έχει χαλάσει τον κόσμο από τους οδυρμούς"

Παρασκευή, 29/3/2019 - 14:00
Μικρογραφία

Θλίψη και ανησυχία εκφράζει η ΟΕΒ για την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου, που έκρινε ως αντισυνταγματικό το νόμο για τις αποκοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο, ημιδημόσιο και ευρύτερο κρατικό τομέα. 

Σε ανακοίνωση εξαπολύει πυρά κατά της ΠΑΣΥΔΥ που όπως αναφέρει "από το 2012 έχει χαλάσει τον κόσμο από τους οδυρμούς ότι το κόστος της κρίσης το πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Την ώρα που διεκδικούσε δάφνες ηρώων, εγκαλούσε τον εργοδότη της αξιώνοντας πλήρη επαναφορά μισθών και συντάξεων."

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

"Οι Δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές τις αποκοπές μισθών και συντάξεων σε υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου, επισφραγίζουν την πλήρη και απόλυτη διάκριση ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Με νομολογημένο πλέον το απαράβατο της προστασίας μισθών και συντάξεων του Δημοσίου, ακόμα και όταν ο Εργοδότης-Δημόσιο έχει χρεοκοπήσει, αυτό σημαίνει ότι κάθε κρίση, κάθε κίνδυνο, κάθε απειλή για την πατρίδα, θα την σηκώνει ο ιδιωτικός τομέας. 

Οι άνθρωποι που δεν έχασαν ούτε μια νύχτα τον ύπνο τους από το  εφιάλτη της ανεργίας, τα χρόνια που οι επιχειρήσεις έκλειναν κατά εκατοντάδες και οι ιδιώτες εργαζόμενοι απολύονταν κατά χιλιάδες, τώρα τα παίρνουν όλα πίσω. Όλα. Και την τελευταία δεκάρα. 

Κατά τα άλλα, η ΠΑΣΥΔΥ από το 2012 έχει χαλάσει τον κόσμο από τους οδυρμούς ότι το κόστος της κρίσης το πλήρωσαν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Την ώρα που διεκδικούσε δάφνες ηρώων, εγκαλούσε τον εργοδότη της αξιώνοντας πλήρη επαναφορά μισθών και συντάξεων. 

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) καλεί την Πολιτεία, Κυβέρνηση, Κοινοβούλιο και Πολιτικά Κόμματα να αξιολογήσουν την κατάσταση και αν συμμερίζονται την απογοήτευση του επιχειρηματικού κόσμου, να προβούν σε κατάλληλες διορθωτικές ρυθμίσεις. 

Η ΟΕΒ θα αξιολογήσει επίσης την κατάσταση και θα λάβει τις ενδεικνυόμενες αποφάσεις."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: