«Πνίγηκαν» Χαλκιδική, Καβάλα και Θάσος από την κακοκαιρία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, 23/11/2019 - 08:40
Μικρογραφία

Τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η κακοκαιρία στη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε λίγη ώρα κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο φτάνει στη Χαλκιδική και ακολούθως θα μεταβεί στη Θάσο προκειμένου να γίνει μια πρώτη άμεση αποτίμηση της κατάστασης προκειμένου να κινηθούν οι αναγκαίες διαδικασίες.

Ήδη στη Θάσο έχουν μεταφερθεί οχήματα του στρατού με σκοπό να βοηθήσουν στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου που έχει καλυφθεί από τόνους λάσπης, βράχων και φερτών υλικών και να συνδράμουν συνολικά στην αποκατάσταση των υποδομών. 

Επί ώρες κάτοικοι της Θάσου παρέμεναν εγκλωβισμένοι, ανώ ανθρώπινες ζωές κινδύνευσαν και στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ολυμπιάδας
Η κατάσταση στη Θάσο είναι εκτός ελέγχου, αφού το κεντρικό ρέμα της Ποταμιάς υπερχείλισε: 

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο συνταξιούχους από το σπίτι τους στον Θεολόγο ενώ νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι περιοχές της Θάσου, όπως και της Καβάλας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.