Δεν γίνονται delivery τα φάρμακα για τους ασθενείς στον Κάτω Πύργο λέει ο ΟΚΥΠΥ

Πέμπτη, 16/1/2020 - 15:02
Μικρογραφία

Διαψεύδει δημοσιεύματα και πληροφορίες ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Πάμπος Χαριλάου, ότι τα φάρμακα γίνονται "delivery" στους κατοίκους του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μετά την παραίτηση του φαρμακοποιού που υπηρετούσε στο Αγροτικό Κέντρο της κοινότητας. Ο κύριος Χαριλάου είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει σε διευθετήσεις προκειμένου στον Κάτω Πύργο να μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα φαρμακοποιός για να λαμβάνουν τα φάρμακα τους οι ασθενείς.

"Παράλληλα είχαμε προβεί σε ενέργειες προκειμένου κάποιος από τους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί εμείς δεν έχουμε φαρμακοποιούς ως ΟΚΥΠΥ, να μετατίθετο στον Κάτω Πύργο ως μόνιμη λύση αλλά δυστυχώς κανείς δεν έχει αποδεχτεί να μετατεθεί στο κέντρο αυτό."

Ο κύριος Χαριλάου ανακοίνωσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στη Διεύθυνση Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας για να προβεί σε αγορά υπηρεσιών από ενδιαφερόμενους φαρμακοποιούς να στελεχώσουν το Κέντρο.

"Αυτό που έγινε το τελευταίο 15νθήμερο είναι ότι η νοσηλεύτρια του Κέντρου μεταβαίνει καθημερινά για εκπαίδευση στο ΓΝ Πάφου και φέρνει μαζί της τα βιβλιάρια των δικαιούχων και τους πέρνει τα φάρμακα τους. Αντί να έχουν οι ασθενείς δύο φορές την εβδομάδα φάρμακα, έχουν καθημερινά."

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ απάντησε και στα δημοσιεύματα ότι στάληκαν φάρμακα με το λεωφορείο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάφος-Πύργος και είπε ότι αυτό έγινε λόγω της κατολίσθησης του δρόμου έξω από την κοινότητα Γιόλου και κατά το χρονικό διάστημα που είχε απαγορευτεί η διακίνηση οχημάτων.