Ο φονικός "Ντόριαν" συνεχίζει την καταστροφική του πορεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, 5/9/2019 - 19:37
Μικρογραφία

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών στις Μπαχάμες από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Ντόριαν θα αυξηθεί.

Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι 20 νεκροί, όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας του  αρχιπελάγους της Καραϊβικής Θάλασσας.

«Ο απολογισμός αυξήθηκε στους είκοσι νεκρούς. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα σπίτια που πλημμύρισαν μόλις άρχισαν».

DORIAN

Πάντως, οι επιπτώσεις του τυφώνα άρχισαν να γίνονται ορατές στις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, ιδίως στην Τζόρτζια. Οι 17 από τους νεκρούς βρέθηκαν στα νησιά Άβακος και οι υπόλοιποι τρεις στη Μεγάλη Μπαχάμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φονικός τυφώνας προκάλεσε βροχόπτωση έως και 76 εκατοστών στις Μπαχάμες. Η Μαρς Χάρμπορ, η μεγαλύτερη πόλη των νησιών Άβακος, έχει καταστραφεί κατά το 60%, τόνισε ο πρωθυπουργός Χιούμπερτ Μίνις ενώ το αεροδρόμιο είναι κάτω από το νερό. 

Δείτε τις εικόνες που μεταδίδει το CNN. 

Τα Ηνωμένα Έθνη εκτίμησαν ότι περίπου 70.000 άνθρωποι χρειάζονται «ανθρωπιστική βοήθεια άμεσα» στις Μπαχάμες, διά στόματος του Μαρκ Λόουκοκ, του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα αρμόδιου για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις.

Κατά τον ίδιο ο ΟΗΕ αποδεσμεύει 1 εκατομμύριο δολάρια από το ταμείο του για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων προκειμένου να αρχίσει να προσφέρεται βοήθεια στους πληγέντες.

DORIAN

Όσον αφορά την καταστροφική πορεία του τυφώνα, οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθύνεται προς τις ακτές νοτιοανατολικών Πολιτειών των ΗΠΑ.

Ο "Ντόριαν" μάλιστα ενισχύθηκε ξανά και κατατάσσεται εκ νέου στην Κατηγορία 3 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον με ριπές ανέμου ταχύτητας έως και 185 χιλιομέτρων ανά ώρα, όπως ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης αμερικανικές μετεωρολογικές υπηρεσίες