Σόκαρε την «Κυρία» η Ένωση στο «Παπ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, 16/1/2019 - 17:57
Μικρογραφία

Μεγάλη έκπληξη είχαμε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» καθώς η Ένωση κατάφερε να επικρατήσει της Ανόρθωσης με 3-2 και πανηγύρισε μια παλικαρίσια νίκη που τις δίνει τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στον επόμενο γύρo του θεσμού. 

Σκόρερ για την Παραλιμνίτικη ομάδα ο Πίττας (14', 67') και ο Ουντότζι στις καθυστερήσεις.

Για την Ανόρθωση η οποία γύρισε το παιχνίδι προσωρινά σκόραραν οι Βίκτορ στο 22ο λεπτό και Μπέκα στο 26ο λεπτό. 

Πρώτο Ημίχρονο

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς κάτι ιδιαίτερο μπροστά στις δύο εστίες των ομάδων. 

Στο 12ο λεπτό ο Μπέκα γύρισε στον Κατσαράβα όμως το πλασέ του τελευταίου έδιωξε ο Βαλλιάνος πριν η μπάλα φτάσει στον Κοφί.

Δύο λεπτά αργότερα η Ένωση αιφνιδίασε την Ανόρθωση και άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ του Πίττα ο οποίος κατά το σουτ που επιχείρησε έχασε την ισορροπία του όμως αυτό δεν του στέρησε το γκολ. 

ΕΝΠ

Στο 18ο λεπτό η Ένωση έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Ουντόντζι. Έγινε η σέντρα από τον Βαλλιάνο με τον Ουντόντζι να πιάνει την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε μόλις έξω. 

Άμεση ήταν η απάντηση της Ανόρθωσης η οποία στο 22ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς βρήκε το γκολ μετά από κεφαλιά του αρχηγού της, Βίκτορ. 

ΑΝΟ

Η Ανόρθωση κατάφερε μέσα σε τέσσερα λεπτά να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι με τον Μπέκα. Ο Στρούνα από δεξιά έκανε την σέντρα με τον Μπέκα να μπαίνει στη φάση και να σπρώχνει την μπάλα  στα δίκτυα. 

Στο 34ο λεπτό εξαιρετική πάσα του Κατσιαράβα, σουτ του Μικελτάντζε, ο Κλέιμαν έσωσε την ομάδα του.

Δύο λεπτά αργότερα ο Ενόχ έπιασε το σουτ με την μπάλα να περνάει μόλις πάνω από τα δοκάρια του Δημητρίου. 

Στο 42ο λεπτό ο Βαλλιάνος εκτέλεσε απευθείας φάουλ με την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Ενώ στο 44ο λεπτό ο Αμπρατζουμιάν έκανε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει εκ νέου έξω. 

Δεύτερο Ημίχρονο

Στο 52ο λεπτό ο Μπεσάτ έκανε την σέντρα, ο Κοφί το σουτ όμως ο Πέτρου έσωσε με διπλή προσπάθεια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ανόρθωση έχασε τεράστια ευκαιρία καθώς το πλασέ του Μπέκα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Πέτρου. 

Στο 63ο λεπτό ο Ζάρατε έξω από την περιοχή έκανε ένα φαλτσαριστό σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω. 

Το γκολ τελικά για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 67ο λεπτό όταν ο Ουντόντζι γύρισε στον Πίττα μέσα στην μεγάλη περιοχή με το νεαρό Κύπριο φορ να βρίσκει εκ νέου δίκτυα με όμορφο πλασέ. 

Στο 80ο λεπτό η Ανόρθωση κέρδισε έμμεσο όμως πέρασε ανεκμετάλλευτο καθώς ο Πέτρου έσωσε την Ένωση. 

Η Ανόρθωση στη συνέχεια ανέβασε στροφές και έψαξε στο τρίτο γκολ της νίκης όμως η Ένωση ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα πανέμορφο γκολ του Ουντότζι έξω από την περιοχή και έκανε το 3-2 για τους φιλοξενούμενους. 

Ενδεκάδες

Στρέπελ (Ανόρθωση): Δημητρίου, Σίλντεφελντ, Ντουγκλάο, Μπεσάτ, Στρούνα, Βίκτορ, Ράγιος (Οικονομίδης 40'), Πράνιτς (Λαβορδε 82'), Κοφί, Μπέκα, Κατσαράβα (Κυριάκου 72').

Φέλκ (Ένωση): Κλέιμαν (Πέτρου 46'), Αγγελή, Κυριάκου, Αμπαρτζουμιάν, Βαλλιάνος (Ολίβα 86'), Ριέρα, Ενόχ, Μαϊσουράντζε, Ουντόντζι, Πίττας, Ράσμουσεν (Ζάρατε 37΄)

Δηλώσεις

Στρέπελ (Ανόρθωση): «Δεν ξεκινήσαμε καλά στο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Μετά το γκολ παρουσιαστήκαμε βελτιωμένοι, γυρίσαμε το παιχνίδι και ελέγχαμε την ροή. Είχαμε πριν το 2-2 ευκαιρίες, δεν κάναμε κάποια πράγματα σωστά, ιδιαίτερα στο δεύτερο γκολ της ΕΝΠ. Μετά το 2-2 χάσαμε ξανά ευκαιρίες, αλλά το ποδόσφαιρο είναι θέμα ποιος θα πετύχει περισσότερα γκολ. Και σε μια φάση που νομίσαμε ότι ήταν οφσάιντ σταματήσαμε και ο αντίπαλος έκανε το 3-2. Πρέπει ανασυνταχτούμε, σε λίγες θα παίξουμε ξανά με τον ίδιο αντίπαλο, μια μαχητική και καλή ομάδα».

Φέλκ (Ένωση): «Είμαι χαρούμενος για τη νίκη. Κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Είναι σημαντική η νίκη, όμως υπάρχει και το δεύτερο παιχνίδι. Είναι σημαντικό που δείξαμε αντίδραση, μετά από τη στιγμή που βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Παίζαμε κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε δύσκολο επαναληπτικό. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε. Δείξαμε ομαδικό πνεύμα, ειδικά μετά τις αναγκαστικές αλλαγές. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν πολύ καλή δουλειά και αυτό βγαίνει μέσα από το καλό κλίμα που υπάρχει. Ευχαριστούμε και τον κόσμο που ήρθε να μας υποστηρίξει».

Πίττας (Ένωση): «Η ομάδα έδειξε τον αληθινό της εαυτό. Έχουμε την ποιότητα και κάναμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση. Θα δούμε το παιχνίδι πρωταθλήματος και μετά τον επαναληπτικό. Θα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας και να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Με τις οδηγίες του προπονητή μας και με το πάθος τα καταφέραμε και πλέον θα δώσουμε συνέχεια».