Δήμος Σερρών: Πώς οι εκλογές του 2014 δείχνουν τι θα γίνει το … 2019!

Ο καθένας μας ξεχωριστά είναι μια σταγόνα, αλλά όλοι μαζί, είμαστε ένας ωκεανός

Δήμος Σερρών: Πώς οι εκλογές του 2014 δείχνουν τι θα γίνει το … 2019!

Συνεχείς μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση ,  που συνηθίζεται να τις συνοδεύει το όνομα μιας ιστορικής μορφής του παρελθόντος μας.  Καποδίστριας,  (ν. 2539/1997), Καλλικράτης (ν.3852/2010) και η πιο πρόσφατη με τον Κλεισθένη. (ν.4555/2018)

Οι επιπτώσεις στη ζωή μας , μας οδηγούν στο  να αναρωτηθούμε τι  θα συνέβαινε αν οι εκλογές του 2014 γινόταν με τον “Κλεισθένη” (απλή αναλογική); Πως θα ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών; Ποιοι θα εκλεγόταν Δημοτικοί σύμβουλοι και με ποιον θα έπρεπε ο νυν Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης να συνεργαστεί για να μπορέσει να διοικήσει;

Ποιοι τωρινοί σύμβουλοι θα έμεναν εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ποιοι θα ήταν στη θέση τους;

Στο άρθρο αυτό και με τους πίνακες που ακολουθούν θα επιχειρηθεί να αποτυπωθεί πως θα ήταν η κατανομή των εδρών στο Δήμο Σερρών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 1ου γύρου των δημοτικών εκλογών του 2014, αλλά με την εφαρμογή της απλής αναλογικής του νέου νόμου, με το σκεπτικό ότι οριοθετεί επαρκώς και τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Εκλογικό σύστημα

Σύμφωνα με το νέο Εκλογικό σύστημα που αφορά την εκλογή των Δημοτικών Συμβούλων και την κατανομή των εδρών του δημοτικού συμβουλίου:

1.Το σύνολο των εδρών του δημοτικού συμβουλίου κατανέμεται στους συνδυασμούς που έλαβαν μέρος στις εκλογές, ανάλογα με τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν στον α’ γύρο.

  1. Η αναλογική κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής:

Το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν, σε όλα τα εκλογικά τμήματα δήμου, αθροιστικά όλοι οι συνδυασμοί που συμμετείχαν στις εκλογές διαιρείται με τον αριθμό των εδρών που αντιστοιχούν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και το πηλίκο αυξημένο κατά μία μονάδα, παραλειπομένου του κλάσματος, αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού διαιρείται στη συνέχεια με το εκλογικό μέτρο και καθένας τους καταλαμβάνει τόσες έδρες όσο και το ακέραιο πηλίκο της διαίρεσης.

  • Εάν οι έδρες που καταλαμβάνουν οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στην κατανομή με την προηγούμενη διαδικασία είναι λιγότερες από τις προς διάθεση, όσες απομένουν κατανέμονται ανά μία μεταξύ όλων των συνδυασμών, είτε έλαβαν έδρα κατά το προηγούμενο εδάφιο είτε όχι, ανάλογα με τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπά τους.
  • Εάν οι συνδυασμοί αυτοί ή μερικοί από αυτούς έχουν ίσο αριθμό αχρησιμοποίητων υπολοίπων, διεξάγεται κλήρωση.
  • Εάν μετά την κατανομή των εδρών με βάση τα αχρησιμοποίητα υπόλοιπα παραμένουν αδιάθετες έδρες, κατανέμονται ανά μία, ανάλογα με το συνολικό αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων του συνδυασμού.

Σε περίπτωση ίσου αριθμού έγκυρων ψηφοδελτίων δύο ή και περισσότερων συνδυασμών, διενεργείται μεταξύ τους κλήρωση από το αρμόδιο δικαστήριο.»

Πρώτα υπολογίζεται πόσες έδρες καταλαμβάνει ο κάθε συνδυασμός στο επίπεδο του Δήμου Σερρών συνολικά βάσει της εκλογικής επίδοσής του, από τις 41 έδρες του δημοτικού συμβουλίου και στη συνέχεια γίνεται η κατανομή αυτών των εδρών μεταξύ των δημοτικών ενοτήτων, ανάλογα με την επίδοση του κάθε συνδυασμού σε κάθε δημοτική ενότητα.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες π.χ. Άνω Βροντού και Ορεινή, την μοναδική έδρα καταλαμβάνει με το σύστημα της απλής αναλογικής ο συνδυασμός που έλαβε τις περισσότερες ψήφους σε αυτή. Σύμφωνα με αυτό, οι έδρες αυτές θα ανήκαν στο Συνδυασμό Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης Στέφανος Φωτιάδης.

Το εκλογικό αποτέλεσμα του 1ου γύρο των δημοτικών εκλογών του Δήμου Σερρών, στις 18 Μάιου 2014.

Και την αποτύπωσή τους, βάσει της απλής αναλογικής στο σύνολο του Δήμου και Δημοτικών Ενοτήτων.

Αναγωγή των αποτελεσμάτων του Α’ γύρου των Δημοτικών Εκλογών του Δήμου Σερρών το 2014

Έγκυρα ψηφοδέλτια / 41 έδρες,  θα είχαμε με την εφαρμογή του νέου νόμου τα εξής:

  • Δημοτική Πρωτοβουλία : 12 έδρες και αχρησιμοποίητα υπόλοιπα 80 ψήφοι
  • Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης: 13 έδρες και αχρησιμοποίητα υπόλοιπα 811 ψήφοι
  • Εποχή Δημιουργίας: 10 έδρες και αχρησιμοποίητα υπόλοιπα 243 ψήφοι
  • Διάβαση Πεζών: 3 έδρες και αχρησιμοποίητα υπόλοιπα 320 ψήφοι
  • Λαϊκή Συσπείρωση: 1 έδρα και αχρησιμοποίητα υπόλοιπα 599 ψήφοι

Από την 1η κατανομή κατανέμονται 39 έδρες, και βάση των υπολοίπων οι 2 αδιάθετες έδρες θα είχαν κερδηθεί έκαστη από τους Συνδυασμούς του κ. Σ. Φωτιάδη και Ν. Καρύδα

Βάση αυτής της ανάλυσης,

Οι εδρες & οι δημοτικοί σύμβουλοι του 2014 με τον «Κλεισθένη»

Η Δυναμική Πορεία Ανάπτυξης  θα συμμετείχε με 14 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο  οι οποίες θα ήταν ανά εκλογική περιφέρεια οι εξής: 1 έδρα Άνω Βροντού, 1 έδρα Κ. Μητρουσίου, 1 έδρα Λευκώνα, 1 έδρα Ορεινή,  1 έδρα Σκούταρι και  9 έδρες  στις Σέρρες, εκ των οποίων την μια καταλαμβάνει ο επικεφαλής κ. Σ. Φωτιάδης

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συμμετείχαν : Άνω Βροντού,   η κα Μ. Ματενόγλου, Κ. Μητρουσίου, ο κ. Κ. Ξενιτίδης, Λευκώνα, ο κ. Α. Καλαϊτζίδης, Ορεινή, η κα Χ. Καπανδέλη,  Σκούταρι, η κα Σ. Ηλιοπούλου, Σέρρες , οι κ.κ. Δέσποινα  Ιλανίδου – Βίλιου, Α. Γάτσιος, Χρυσούλα Δρίγκα, Β. Χρυσανθίδης, Μιχάλης Σωτηρίου, Ελένη Πασχάλη, Π. Καρυπίδης και η κα Αικατερίνη  Μαυρίδου και ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Στέφανος Φωτιάδης

Για τη Δημοτική Πρωτοβουλία Σερραίων θα συμμετείχε με 12 έδρες και θα είχαν εκλεγεί ως Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κ.κ.:  Κ. Μητρουσίου ο κ. Π. Χράπας, Λευκώνα ο κ. Ι. Γάτσιος, Σκούταρι, ο κ. Δ. Μερετούδης και  Σέρρες , οι κ.κ. Η. Γκότσης, Β. Παπαβασιλείου, Σ. Γαλάνης, Π. Μυστακίδης, Μ. Χατζημαργαρίτης, Γ. Δούκας, Β. Τερζής, Γ. Καδής και η κα Σταυρούλα Αγιαννίδου-Αρβανίτη.

Για την Εποχή Δημιουργία του κ. Θ. Μηλίδη,  με 10 έδρες, θα είχαν εκλεγεί από το Σκούταρι,  ο  κ. Η. Αναστασιάδης και από Σέρρες, ο επικεφαλής του συνδυασμού και οι εξής σύμβουλοι:  η κα Παναγιώτα Καλώτα, Α. Αναστασιάδης,   Κ. Δινάκης,  Β. Κατιρτζόγλου, Ε. Σαντοριναίος, Δ. Ίντος, Σ. Σιμήτας και η κα Δήμητρα Παναγιωτάκη.

Για τη Διάβαση Πεζών, με 3 έδρες, θα συμμετείχαν αν ίσχυε ο σημερινός νόμος το 2014, ο επικεφαλής κ. Παναγιώτης Κοτρώνης και οι  κα. Σουλτάνα Γεωργούλα και ο κ. Δ. Γιαννακίδης

Και για την Λαϊκή Συσπείρωση, με 2 έδρες , ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καρύδας και ο  κ. Γ. Ποιμενίδης.

Στον πίνακα που ακολουθεί με βάση τους εκλογικούς καταλόγους του 2014, αναφέρεται η συμμετοχή κάθε Δημοτικής Ενότητας στο σύνολό του Δήμου Σερρών, σύμφωνα με την οποία η έδρα του Δήμου συμμετέχει με 65,05% στο σύνολο των ψηφισάντων.

Οι… «συνεργασίες» που έπρεπε να γίνουν

Συμπερασματικά αν είχε εφαρμοσθεί ο νέος νόμος το 2014, τότε ο σημερινός Δήμαρχος κ. Αγγελίδης, με τις 12 έδρες του, θα έπρεπε να επιλέξει και να συνεργαστεί ή με τον κ. Φωτιάδη ή με τον κ. Μηλίδη για να αποκτηθεί η πλειοψηφία στο  41μελές Δημοτικό Συμβούλιο, και ας είναι σε γνώση μας η αδυναμία άσκησης διοίκησης που προέκυψε από τη δυσλειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βισαλτίας

Ο συνδυασμός  του κ. Φωτιάδη, θα καταλάμβανε 5 από τις 9 συνολικά έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων Άνω Βροντού, Ορεινή, Κ. Μητρουσίου, Λευκώνα και Σκουτάρεως  που καθιστά ιδιαίτερα  σκληρή την μάχη εκλογής των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων για τις υπόλοιπες θέσεις που αναλογούν στο συνδυασμό του έναντι των άλλων συνδυασμών.

«Οδηγίες» για «αναγκαστικές» «συνεργασίες» στις εκλογές που έρχονται

Οι νέοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι συνδυασμοί αυτών έγκαιρα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι οι έντονες προεκλογικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά στη δημιουργία κλίματος συναίνεσης της   επόμενης ημέρας  που θα είναι  απαραίτητη  και ότι φωνές που έρχονται από το παρελθόν, με την εμπάθεια τους  και τις προσωπικές στρατηγικές τους κατά την προσωπική μου εκτίμηση , θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ένδεια πολιτικής επιχειρηματολογίας οδηγεί σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Η συμμετοχή  νέων αξιόλογων συμπολιτών μας, ας είναι η απαρχή ενός νέου ξεκινήματος, που δημιουργεί υψηλές προσδοκίες για την επόμενη μέρα, του Δήμου μας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δέσμευση σε ατομικό επίπεδο σε μια ομαδική προσπάθεια, είναι που κάνει μια ομάδα, μια κοινωνία, έναν πολιτισμό, να δουλεύουν.

Ένας διάλογος  για τον «Κλεισθένη»

Ένας διάλογος  για τον «Κλεισθένη», για το σύστημα εκλογής, που απουσιάζει σε τοπικό επίπεδο, και που θα πρέπει να επιβληθεί , προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι συμμετέχοντες στις επερχόμενες εκλογές και να ενημερωθούν οι πολίτες.

Η Κυβέρνηση  θεωρεί ότι με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, που ο Κλεισθένης ορίζει, βάζει τέλος στο δημαρχοκεντρικό  μοντέλο, και ότι η λαϊκή βούληση θα αποτυπώνεται με ακρίβεια στη σύνθεση των συμβουλίων, θεωρώντας ανυπόστατους τους  ισχυρισμούς περί ακυβερνησίας και παραβλέποντας ότι η απλή αναλογική λειτουργεί σε κοινωνίες όπου η συναίνεση και η συνεργασία είναι χαρακτηριστικά της πολιτικής κουλτούρας τους.

Ο αντίλογος  που αναπτύσσεται, ότι δηλαδή αποσκοπούν στη «μπαχαλοποίηση» του τόπου, την πολιτική και εκλογική τους διάσωση και ότι αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση, γιατί διαχέει την πολιτική ευθύνη και επιβραβεύει την ασυνέπεια.

Έχει όμως αποδειχθεί ότι ενισχύει τις οργανωμένες μειοψηφίες που μπορούν να αποκτήσουν δυσανάλογα μεγαλύτερη ισχύ σε σχέση με την απήχησή τους στην κοινωνία και να γίνουν οι ίδιοι και ρυθμιστές, αλλά και την αδυναμία άσκησης εξουσίας, όταν υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και προγραμματικές θέσεις.

Σε εθνικό επίπεδο ιστορικά,  στο όνομα της δήθεν γνήσιας εκδήλωσις του λαϊκής βούλησης, και στις αγνές προθέσεις εκείνων που την επικαλούνταν, είχε σχεδόν το ίδιο αποτελέσματα , πολιτική αστάθεια και τάσεις ακυβερνησίας.

Φαίνεται ότι αρέσκεται η εκάστοτε εξουσία, να εργαλειοποιεί τον εκλογικό νόμο, όπως εξυπηρετεί τα μικροκομματικά τους συμφέροντα, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων.

(συνεργάτης του anexartitos.gr)