Κατατέθηκε η μελέτη για την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου στην Ομόνοια

Αποφασιστική η συμβολή του Υφυπουργού Αθλητισμού Βασιλειάδη και της βουλεύτριας Αφρ. Σταμπουλή – Ποιος είναι ο αφανής «ήρωας» της υπόθεσης

Κατατέθηκε η μελέτη για την ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου στην Ομόνοια

ΠΕΤΡΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΡΩΝ : «ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Η ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ  ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I»

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου του Δημάρχου Σερρών τον Υφυπουργό Πολιτισμού – Αθλητισμού επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2019, για να ζητήσει την έγγραφη σύμφωνη γνώμη του, προκειμένου να καταθέσει ο Δήμος Σερρών τo φάκελο για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I”.

Ο Δήμος Σερρών με το έγγραφο του με αρ.πρωτ.14124/06-05-2019 υπέβαλε στο Υπουργείο Πολιτισμού – Αθλητισμού Γεν. Γραμ. Αθλητισμού τη μελέτη για το έργο “Κλειστό Κολυμβητήριο Αθλητικού Πάρκου Ομόνοιας Δήμου Σερρών“ προϋπολογισμού 4.500.000ευρώ ( 5.580.000 με ΦΠΑ 24%), προκειμένου ο Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης  Γεώργιος να γνωμοδοτήσει θετικά και εν συνεχεία η θετική γνωμοδότηση του Υφυπουργού να συμπεριληφθεί στον φάκελο για την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I “του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού –  Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης  Γεώργιος στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 στην Αθήνα, επέδωσε στον κ.Αγγελίδη  την έγγραφη θετική γνωμοδότησή του, για να κατατεθεί ο φάκελος του έργου  στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η έγγραφη πρόταση έγκρισης του Υπουργού Γιώργου Βασιλειάδη
Η αίτηση υποβολής της μελέτης
Η αίτηση υποβολής της μελέτης

Το ενδιαφέρον της Αφροδίτης Σταμπουλή και ο αφανής «ήρωας»

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Δημάρχου Σερρών:

Αξίζει να τονισθεί ότι  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν.Σερρών  κ. Σταμπουλή Αφροδίτη, έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας, όπως επίσης και ο σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Μπουτίνος Αναστάσιος, ο οποίος είναι ο αφανής “ήρωας” της όλης αυτής προσπάθειας.

Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη Γεώργιο και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σταμπουλή Αφροδίτη για τη μεγάλη τους συμβολή στη μέχρι τώρα εξέλιξη της προσπάθειας για την υλοποίηση του έργου του κολυμβητηρίου της Ομόνοιας, όπως επίσης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον σύμβουλο του Υφυπουργού κ. Μπουτίνο Αναστάσιο, ο οποίος αθόρυβα βοήθησε τα μέγιστα για το έργο αυτό.

Από εδώ και πέρα, δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, συνεχίζεται η προσπάθεια για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ I” του Υπουργείου Εσωτερικών.

Δύο ακόμη έργα στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι πριν λίγες μέρες ο Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης Γεώργιος υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη του για να υποβληθούν στο πρόγραμμά “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” και τα εξής δύο έργα:

  • α) “Κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου Σκουτάρεως” προϋπολογισμού 362.903,23ευρώ  και
  • β) “Προμήθεια ξύλινου δαπέδου και μπασκετών στο Κλειστό Γυμναστήριο Σερρών” προϋπολογισμού 112.000ευρώ.

Λύση μέσα σε… 30 ημέρες

Έτσι το Κολυμβητήριο στο Αθλητικό Πάρκο της Ομόνοιας που βρισκόταν σε… αδράνεια και ρήμαζε από το 2004 οδεύει στην ολοκλήρωσή του.

Η λύση βρέθηκε, όταν αυτό έγινε «σημαία» για τους διεκδικούντες τον δημαρχιακό θώκο του Δήμου Σερρών, υπήρξε κινητοποίηση από την δημοτική αρχή και χάρη στη αποφασιστική συμβολή (όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης) τόσο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή, όσο, κυρίως, του Υπουργού Γ.Βασιλειάδη, όσο και του συμβούλου Αναστάσιο Μπουτίνο, βρέθηκε η λύση της χρηματοδότησης , σε χρόνο ρεκόρ (μόλις 30 ημέρες και μάλιστα 15 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία που είχε θέσει ο υπουργός (τέλη Μαϊου)), με 4.500.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

Εδώ να επισημάνουμε επίσης πως (όπως αναφέρεται στην επιστολή έγκρισης του υπουργού) ο Δήμος θα πρέπει να καλύψει την διαφορά που προκύπτει μεταξύ του προϋπολογισμού του έργου και των ανώτατων ποσών χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.