ΚΤΕΛ: Ενημέρωση επιβατών για πιθανό “κλείσιμο δρόμων” από αγρότες

ΚΤΕΛ:  Ενημέρωση επιβατών για πιθανό “κλείσιμο δρόμων” από αγρότες

Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα 8/2 το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια που αφορουν κυρίως την μετακίνηση από και προς την Αθήνα, σε συνάρτηση με τα μπλόκα των αγροτών και την χρονική καθυστέρηση των λεωφορείων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αγαπητοί επιβάτες,

μέχρι στιγμής, τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, με μικρές ασήμαντες παρακάμψεις. Οι συνδικαλιστικοί φορείς των αγροτών, δήλωσαν όμως, χθες Πέμπτη, ότι θα κλείσουν τις σήραγγες των Τεμπών το Σάββατο 9/2/2019, ζητώντας συνάντηση με την κυβέρνηση.

Σε παρόμοιες περιπτώσεις προηγούμενων ετών, ορισμένες φορές, η εξαγγελία δεν πραγματοποιήθηκε, επειδή τελικά διευθετήθηκε το θέμα, με αποδοχή κάποιων αιτημάτων τους. Επομένως, υπάρχει περίπτωση να μην πραγματοποιηθεί το κλείσιμο, όμως κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα.

Εαν τελικά οι αγρότες κλείσουν τις σήραγγες των Τεμπών, λογικά, τα δρομολόγια θα εκτελούνται από την παλιά εθνική οδό των Τεμπών, πράγμα που σημαίνει καθυστέρηση περίπου μισής ώρας.

Επομένως, 
η ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. προγραμμάτισε κανονικά τα δρομολόγιά της, τα οποία ίσως διαρκέσουν μισή ώρα παραπάνω.
Αν οι αγρότες -πράγμα που κατά την άποψή μας έχει πολύ λίγες πιθανότητες- αποκλείσουν εντελώς, όλες τις διαθέσιμες διαδρομές και αποκλείσουν τελείως τις συγκοινωνίες, θα εκδώσουμε νέα ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύουμε ότι δεν θα υπάρξει γενικευμένη και απόλυτη παρακώλυση συγκοινωνιών, αλλά ταυτόχρονα, σήμερα, η εταιρεία μας συναντάται με εκπροσώπους των αγροτών, για να τους ζητήσει, στην περίπτωση εκτεταμένων και πολύ σκληρών αποκλεισμών, να επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων ή να ανοίγουν το δρόμο κάποια τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες.

Εκτιμούμε, χωρίς φυσικά να είμαστε βέβαιοι, ότι θα πρυτανεύσει η λογική και τα προβλήματα θα είναι μικρά και διαχειρίσιμα.

Προς το παρόν λοιπόν, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ.