Προχωρά η κατασκευή γέφυρας στην Μαυροθάλασσα προϋπολογισμού 14.280.000€

Προχωρά η κατασκευή γέφυρας στην Μαυροθάλασσα προϋπολογισμού 14.280.000€

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου «Κατασκευή γέφυρας κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα» προϋπολογισμού μελέτης 14.280.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων αναθεώρησης και ΦΠΑ).

Τα έργο ανήκει στην κατηγορία των έργων οδοποιϊας και συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή της γέφυρας του ποταμού Στρυμόνα, η οποία θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή του κάτω ρου, μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μυρκίνου.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών έχει οριστεί η Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Να θυμίσουμε πως το έργο είχε εγκρίνει πέρυσι τον Ιούνιο η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Πιτσιόρλα να εξασφαλίζει την χρηματοδότηση με δέσμευση από τους Εθνικούς πόρους.

Η γέφυρα

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της γέφυρας, που αποτελείται από επτά ανοίγματα 35,5 μέτρων, πεζοδρόμιο, αλλά και όλες τις απαραίτητες προσβάσεις για τη ζεύξη του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή μεταξύ Ιβήρων – Μαυροθάλασσας – Πεθελινού.

Η γέφυρα θα εξυπηρετήσει το υφιστάμενο αγροτικό δίκτυο των περιοχών εκατέρωθεν του ποταμού Στρυμόνα, στην περιοχή των οικισμών Παραλιμνίου, Πεθελινού, Δραβίσκου, Μαυρολόφου και Μυρκίνου βορείως του ποταμού και Αχινού, Ιβήρων, Μαυροθάλασσας και Τραγίλου νοτίως του ποταμού.

41 χιλιόμετρα ταλαιπωρίας

Η κατασκευή της γέφυρας ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, διότι η απόσταση ανάμεσα στις άλλες δυο γέφυρες του Στρυμόνα, που εξυπηρετούν τις ανάγκες οδικής επικοινωνίας της περιοχής, της Πεπονιάς και της Αμφίπολης, είναι 41 χιλιόμετρα, απόσταση την οποία αναγκαστικά διανύουν σε καθημερινή βάση, ειδικά οι καλλιεργητές.