Ιωάννινα

06 Νοεμβρίου 2019 17:53

Καταγγελία: αλλοδαποί ξυλοκόπησαν Έλληνες μαθητές σε σχολείο

Διάβασέ μου το...

Σύμφωνα με την καταγγελία οι δράστες είναι Σύριοι και πρώην μαθητές στο ίδιο σχολείο.

Καταγγελία: αλλοδαποί ξυλοκόπησαν Έλληνες μαθητές σε σχολείο
-

(εικόνα αρχείου)

Ένα περιστατικό βίας με θύματα δυο Έλληνες μαθητές 14 ετών και θύτες δυο Σύριους 13 και 15 ετών, σημειώθηκε σε Γυμνάσιο των Ιωαννίνων, σύμφωνα με δημοσίευμα του pronews.gr, το μεσημέρι της 29ης Οκτωβρίου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δυο Έλληνες μαθητές δέχθηκαν επίθεση από του περίπου συνομήλικους τους Σύριους, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και να κληθεί η Αστυνομία.

Οι δύο Έλληνες μαθητές για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές καθώς γονείς και κηδεμόνες επιφυλάσσονται να κάνουν χρήση των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί ένταση μεταξύ των αλλοδαπών μαθητών με αποτέλεσμα  τότε να παρέμβει η διεύθυνση του σχολείου.

2ο γυμνάσιο Ιωαννίνων - αστυνομία

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξυλοδαρμό των δύο συμμαθητών τους. Η ενέργεια αυτή έγινε ύστερα από προτροπή των γονιών τους. Έγινε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, με τον Σύλλογο Γονέων να ζητά, ωστόσο, μέτρα για την προστασία των παιδιών και την τιμωρία των δραστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Σύριοι πρωταγωνιστές της επίθεσης  δεν ανήκουν στο μαθητικό δυναμικό, αλλά ήταν παλιότερα μαθητές, που απομακρύνθηκαν από το σχολικό περιβάλλον, αλλά εξακολουθούν να πηγαίνουν τις ώρες των διαλειμμάτων και να εισέρχονται στην αυλή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του pronews.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO