Κοινωνία

28 Σεπτεμβρίου 2019 12:28 Τελευταία ενημέρωση : 28 Σεπτεμβρίου 2019 21:02

Ηγουμενίτσα: Τρόμος για εκατοντάδες επιβάτες από την φωτιά εν πλω (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Πυκνοί καπνοί τύλιξαν το πλοίο από φωτιά στο γκαράζ. Συναγερμός σε Λιμενικό και Πυροσβεστική. Επιβάτες μεταφέρθηκαν σε μονάδες υγείας.

Ηγουμενίτσα: Τρόμος για εκατοντάδες επιβάτες από την φωτιά εν πλω (εικόνες)
-

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έληξε η περιπέτεια που έζησαν επιβάτες και πλήρωμα του επιβατικού-οχηματαγωγού πλοίου "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ " της ANEK LINES, στο γκαράζ του οποίου ξέσπασε πυρκαγιά.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του πλοίου για το λιμάνι της Βενετίας, στην Ιταλία, γύρω στις 08:00 του Σαββάτου, κι ενώ το καράβι βρισκόταν ακόμη στα όρια του λιμανιού.

Δίπλα στο "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ" έσπευσαν σκάφη του Λιμενικού και πυροσβέστες. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 46 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και το πυροσβεστικό πλοιάριο «Αντιπύραρχος Ηλίας Γκάτσος».

Το πλοίο με 538 επιβάτες, 75 άτομα πλήρωμα και 293 οχήματα, επέστρεψε άμεσα και αυτοδύναμα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκο Λαγκαδιανό, ο οποίος μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινοί Τύποι", το πλήρωμα και οι τοπικές λιμενικές Αρχές ενημέρωσαν ότι γύρω στις 08:30 το πλοίο κατόρθωσε να δέσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και λίγο πριν τις 9:30 ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η αποβίβαση των επιβατών. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου.

ΦΩΤΙΑ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΛΟΙΟ

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο δύο επιβάτες του πλοίου "ΟΛΙΜΠΙΚ ΤΣΑΜΠΙΟΝ ", στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν αμέσως μετά. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και ένα Γερμανό, ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. Στο Νοσοκομείο Φιλιατών μεταφέρθηκε ένας Κούρδος μετανάστης με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω αναθυμιάσεων, ο οποίος βρέθηκε κρυμμένος μέσα σε νταλίκα.

Η φωτιά ελέγχθηκε λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της, καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Αφού έδεσε, με ειδικό εξοπλισμό, οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ, σε δύο φορτηγά.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας κάποιες νταλίκες έχουν καεί ολοσχερώς ενώ κάποιες άλλες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και στα εμπορεύματα που μετέφεραν.

«Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες. Οι συντονισμένες προσπάθειες πληρώματος και Λιμενικού απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα», έγραψε στο Facebook ο Υπ. Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη φωτιά στο πλοίο.

Drone κατέγραψε την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - λιμάνι - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - λιμάνι - πλοίο

Ηγουμενίτσα - φωτιά - λιμάνι - πλοίο

Πηγή βίντεο: dikaiologitika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ