Καιρός

10 Νοεμβρίου 2019 17:43

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Βελτιώνονται πρόσκαιρα, σε αρκετές περιοχές οι συνθήκες, πριν από την νέα επικείμενη επιδείνωση τους. Οδηγίες για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Μετά τις βροχές και τις μπόρες, σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας, κάτι σαν «μικρό διάλειμμα» πριν την νέα υποτροπή που ετοιμάζεται και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι «ο φετινός Νοέμβρης δεν αστειεύεται και θέλει προσοχή!».

Την Δευτέρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται τοπικές βροχές και ίσως σποραδικές καταιγίδες, όμως με γρήγορη βελτίωση. Για τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται πρωινές και βραδινές ομίχλες, με αραιές νεφώσεις, οι οποίες κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 11 έως 23 βαθμούς και νοτιότερα από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, που αργότερα θα γυρίσουν από τα δυτικά σε ανατολικούς-νοτιοανατολικούς, οι οποίοι στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση.        

Ο καιρός την Δευτέρα σε 20 αγροτικές περιοχές

 Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 11/11/2019

Οδηγίες για αγρότες

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Αχαΐας, διαπιστώνεται πως σε όλες τις περιοχές, οι φθινοπωρινές πατατοφυτείες βρίσκονται σε ευπαθές στάδιο στις προσβολές από τα παθογόνα και τους εχθρούς της καλλιέργειας. Ειδικότερα για τον περονόσπορο, στα πεδινά της Δυτικής Ελλάδας και το Ιόνιο, οι τελευταίες βροχοπτώσεις σε συνδυασμό με τη διάρκεια διύγρανσης του φυλλώματος και τη θερμοκρασία διύγρανσης, δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για το ξεκίνημα προσβολών, σε όλες τις περιοχές.

Συνιστάται  οι φυτείες να προστατεύονται με 7-ήμερες επεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, για την ασφαλή διάγνωση, τον προγραμματισμό και την επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος με το οποίο θα γίνεται η επέμβαση, να ακολουθούνται πάντα οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων. 

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ