Κοινωνία

21 Νοεμβρίου 2019 10:07

Πειραιάς: άλλοι 58 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα

Διάβασέ μου το...

Στο λιμάνι του Πειραιά μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Κω και τη Ρόδο.

Πειραιάς: άλλοι 58 μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα
-

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 33 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και έναν από τη Χίο.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέρει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "blue star patmos" 22 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 2 από τη Ρόδο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Εν τω μεταξύ, στη διάσωση και περισυλλογή 225 μεταναστών και προσφύγων, σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου, προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή. Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές των νησιών Σαμοθράκης, Λέσβου και Κω. Άλλοι 210 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το τελευταίο 24ωρο με λέμβους σε πέντε διαφορετικά περιστατικά που έλαβαν χώρα στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία και Κρήτη.

Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το μεταναστευτικό ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, τόνισε ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση», ωστόσο, θα «τιναχτεί στον αέρα, αν συνεχιστούν οι ροές».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ