Κοινωνία

11 Ιανουαρίου 2020 23:18

Παξοί: Συγκλονίζει το πολύνεκρο ναυάγιο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εξιτήριο δόθηκε σε δεκατρείς από τους 21 διασωθέντες από την τραγωδία στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών.

Παξοί: Συγκλονίζει το πολύνεκρο ναυάγιο (βίντεο)
-

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανεύρεση άλλων επιζώντων μετά τη βύθιση του σκάφους τους στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Παξών. 

Δώδεκα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί μετά τη βύθιση σκάφους με πρόσφυγες και μετανάστες 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών, το πρωί του Σαββάτου. Το σκάφος, που μετέφερε τουλάχιστον 53 άτομα, βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα να βρεθούν όλοι στη θάλασσα. Στη διάρκεια της πολύωρης επιχείρησης διάσωσης, ανασύρθηκαν ζωντανοί 21 πρόσφυγες και μετανάστες, ωστόσο οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο μοιραίο σκάφος χάθηκαν στα παγωμένα νερά του Ιονίου.

Εξιτήριο έλαβαν από το νοσοκομείο Πρέβεζας οι 13 από τους 21 διασωθέντες του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά των Παξών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prevezabest.blogspot, από τους υπόλοιπους οχτώ διασωθέντες, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή σχετικά κατάσταση. Οι διασωθέντες που έλαβαν εξιτήριο, ανά δύο ή τρεις, αρχικά μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Πρέβεζας από τζιπ του Λιμεναρχείου για μια σύντομη κατάθεση και από εκεί θα μεταφερθούν στο Δημαρχείο Ζαλόγγου στο Κανάλι, όπου ο Δήμος Πρέβεζας από το πρωί μερίμνησε προκειμένου να τους υποδεχτεί με κρεβάτια, θέρμανση και τροφή.

Πρέβεζα - εξιτήριο -πρόσφυγες

Πρέβεζα - εξιτήριο -πρόσφυγες

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Παξών, Σπύρος Βλαχόπουλος, οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή σταμάτησαν όταν έπεσε το σκοτάδι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς εντοπισμό των αγνοουμένων έσπευσαν έξι περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ απογειώθηκαν δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου, ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έδωσε εντολή να διατεθεί κάθε πρόσφορο μέσο στην περιοχή για την επιχείρηση.

Η τελική ενημέρωση του ΕΚΑΒ για τον αριθμό των διασωθέντων

Οι δυνάμεις του EKAB διακόμισαν συνολικά 20 άντρες, ηλικίας περίπου από 20 έως 50 ετών, και μία γυναίκα, ηλικίας περίπου από 20 έως 25 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασης της υγείας τους. Από τον προαναφερόμενο αριθμό των διακομισθέντων, έξι άνδρες και η μία γυναίκα παραμένουν για περαιτέρω κλινικό έλεγχο και νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ (ΕΣΚΕ) έχει σημάνει τη λήξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας για το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, τους Τομείς του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, Άρτας και Ηγουμενίτσας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, τα Νοσοκομεία Πρέβεζας και Ιωαννίνων αλλά τη βάση Αεροδιακομιδών στο Άκτιο.

Ναυάγιο - Παξοί