Καιρός

23 Οκτωβρίου 2019 17:48

Ο καιρός για τους αγρότες

Διάβασέ μου το...

Παράταση της ανομβρίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Οδηγίες από ειδικούς για τους καλλιεργητές.

Ο καιρός για τους αγρότες
-

Οι λιακάδες συνεχίζονται σταθερά, λες και είναι Μάϊος, με την διαφορά όμως ότι δεν έχουμε καθόλου τις βροχές του, γεγονός που προβληματίζει τους καλλιεργητές, αναγκάζοντας τους σε ποτίσματα και όχι μόνο, λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών.

 Την Πέμπτη αναμένονται πρωινές ομίχλες στα δυτικά και στα βόρεια και γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη, όπου θα συννεφιάσει τοπικά με πιθανότητα να βρέξει για λίγο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 7 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 8 έως  29 βαθμούς και νοτιότερα από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Βοριάδες θα φυσούν στα ανατολικά, με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. 

Ο καιρός την Πέμπτη σε 20 αγροτικές περιοχές

Καιρός για Αγρότες - κάρτα - 24/10/2019

Οδηγίες για αγρότες

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου Βόλου αναφέρει πως μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διαπιστώθηκε η έναρξη του περονόσπορου στις καλλιέργειες με τομάτα θερμοκηπίου στους Νομούς Μαγνησίας, Καρδίτσας, Σερβωτά Τρικάλων, Λάρισας, και Φθιώτιδας. Ο παθογόνος μύκητας αρχίζει τον σχηματισμό εξανθήσεων όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και υψηλή σχετική υγρασία στο περιβάλλον των φυτών (υγρασία 80-95% και θερμοκρασίες 6-26o C, με άριστη 18-22οC).  

Το Περιφερειακό Κέντρο συνιστά σε όσους παραγωγούς διαπιστώσουν συμπτώματα προσβολών από περονόσπορο να προστατεύσουν την παραγωγή τους:με ψεκασμούς κάλυψης με επιτρεπόμενα, φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Για την ασφαλή διάγνωση και επιλογή του κατάλληλου σκευάσματος, να ακολουθούνται οι συμβουλές των τοπικών γεωπόνων.

Αναλυτικά ο καιρός για τους αγρότες με τον Τάσο Αρνιακό:



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ