Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Επιχειρηματικό - Οικονομικό Δελτίο Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιούλιος 03, 2020 - 15:00
0 σχόλια

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:  ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ SARS–COV-2  ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

3ο κύκλος  07 έως 10 Ιουλίου 2020 στο www.ppel.gov.gr
Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενημερώνει τα άμεσα ενδιαφερόμενα μέλη του ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έχει ήδη υλοποιήσει δύο κύκλους, προχωρά στον 3ο κύκλο του Επιμορφωτικού Προγράμματος με τίτλο: «Κορονοϊός (SARS-CoV-2) - Προφύλαξη και μέτρα πρόληψης σε  Τουριστικά Καταλύματα, Τουριστικά Γραφεία, Οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, Ξεναγούς, Συνεδριακό Τουρισμό, Εστίαση».
Στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει αναρτηθεί banner που αφορά στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τον Κορονοϊό (SARS-CoV-2) "Προφύλαξη και μέτρα. Για άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα πατήστε https://www.ppel.gov.gr/epimorfotiko-programma-gia-ton-covid-19/

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 14 «ΑΣΦΑΛΕΙΣ» ΧΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ
Άνοιξε τα σύνορά της η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1 Ιουλίου, καθώς ανακοινώθηκαν και επίσημα οι 14 ξένες χώρες που θεωρούνται «ασφαλείς» παρά την πανδημία του κοροναϊού. Το «πράσινο φως» έλαβαν ταξιδιώτες από την Αλγερία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γεωργία, την Ιαπωνία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, τη Νέα Ζηλανδία, τη Τυνησία, τη Ρουάντα, τη Σερβία, τη Νότια Κορέα, την Ταϊλάνδη και την Ουρουγουάη. Ωστόσο, εκτός λίστας βρέθηκαν οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και τελικώς η Κίνα.
 

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ
Ποινικές και αστικές ευθύνες σε όσους προκαλούν επεισόδια και στους οργανωτές συναθροίσεων προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τις πάσης φύσεως διαδηλώσεις - πορείες – συγκεντρώσεις  που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Με το νέο σχέδιο νόμου, καθιερώνεται η έγκαιρη γνωστοποίηση μιας δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης και ο ρόλος του οργανωτή, στον οποίο δίνεται ιδιαίτερη σημασία, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για την ομαλή πραγματοποίηση μιας συνάθροισης και υπόλογος για τυχόν ζημιές, καθορίζονται οι λόγοι απαγόρευσης δημοσίων συναθροίσεων, περιορισμών, αλλά και η διάλυση τους από την αστυνομία υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
 

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: ΔΟΘΗΚΑΝ ΔΑΝΕΙΑ 1,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΣΕ 10.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα χρηματοδότησης  του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, για την παροχή κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου για 2 χρόνια σε επιχειρήσεις, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα παρέχοντας 1,2 δις ευρώ σε   περισσότερες από δέκα χιλιάδες επιχειρήσεις . Το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα, ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2020  και απευθυνόταν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας CoViD 19 έχοντας ρήτρα μη απόλυσης. Μέσα στο διάστημα των 7 εβδομάδων, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα αξιολόγησε 10.700 αιτήσεις χρηματοδότησης συνολικού ποσού 1.400 εκ ευρώ όπως είχαν αποσταλεί από τις συνεργαζόμενες τράπεζες.
  

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Περισσότερη προστασία για τους καταναλωτές τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και ενθάρρυνση των επενδύσεων για την ανάπτυξη των δικτύων 5G και των υποδομών υψηλής χωρητικότητας στην Ελλάδα διασφαλίζονται με τις διατάξεις του Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, ο οποίος αναρτήθηκε για δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου 2020, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 17.00. Ο Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών που θα είναι κομμάτι του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενσωματώνει στο εθνικό δίκαιο την οδηγία 2018/1972 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκσυγχρονίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο, θεσπίζοντας σαφείς και ενιαίους κανόνες. 
 

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Αυξάνονται σε οκτώ οι μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων και σε έξι του ΕΝΦΙΑ σύμφωνα με διάταξη του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών και την κεφαλαιαγορά. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται ακόμη η έκπτωση φόρου 2% για εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων εντός της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης (έως τις 31 Ιουλίου).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.