ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Έκπτωση 50% στο εισιτήριο υπεραστικών λεωφορείων και από τα ΚΤΕΛ Αργολίδας για Άτομα με Αναπηρία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:53:00 μ.μ. | |
Έκπτωση 50% στο εισιτήριο υπεραστικών λεωφορείων και από τα ΚΤΕΛ Αργολίδας για Άτομα με Αναπηρία
Σύμβαση με την οποία εξειδικεύεται η έκπτωση κατά 50% που θα παρέχεται εντός 2017 για Άτομα με Αναπηρία σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των Υπεραστικών Λεωφορείων, μέλη της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (Π.Ο.Α.Υ.Σ), υπογράφηκε από το υπουργείο Εργασίας 

Η σύμβαση καλύπτει άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, στους συνοδούς των ολικά τυφλών και των ατόμων με βαριά νοητική καθυστέρηση (με δείκτη νοημοσύνης 30 και κάτω.

Η Π.Ο.Α.Υ.Σ. αναλαμβάνει την εκτύπωση και τη διάθεση ειδικών Δελτίων τα οποία θα χορηγηθούν σε Άτομα με Αναπηρίες μέσω των αρμοδίων Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). Επίσης οι κάτοχοι δελτίων ελευθέρων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες του Ο.Α.Σ.Α (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών) και του Ο.Α.Σ.Θ. (Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης), τα οποία χορήγησε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των αντίστοιχων Περιφερειακών Ενοτήτων, δύνανται να ταξιδεύουν στα Υπεραστικά και Αστικά Λεωφορεία, που είναι ενταγμένα στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών με την επίδειξη των ανωτέρω Δελτίων ελευθέρων διαδρομών του Ο.Α.Σ.Α. και Ο.Α.Σ.Θ., υπό τους αυτούς όρους και προϋποθέσεις ως και οι λοιποί εφοδιασμένοι με τα ειδικά Δελτία.

Στη σύμβαση τονίζεται ότι αρκεί η επίδειξη των ειδικών Δελτίων, για να χορηγείται στους δικαιούχους έκπτωση 50% επί της ισχύουσας τιμής του κανονικού εισιτηρίου.,

Τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, μέλη της Π.Ο.Α.Υ.Σ, που παρέχουν την ανωτέρω υπηρεσία είναι: ΑΙΓΙΝΑΣ, ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ΑΝΔΡΟΥ, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΑΡΤΑΣ, ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΔΡΑΜΑΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΖΑΚΥΝΘΟΥ, ΗΛΕΙΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΘΗΒΑΣ, ΘΗΡΑΣ, IOY, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΚΩ, ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΛΕΣΒΟΥ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ, ΛΗΜΝΟΥ, ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΝΑΞΟΥ, ΞΑΝΘΗΣ, ΠΑΡΟΥ, ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΡΟΔΟΥ, ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΑΜΟΥ, ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΡΟΥ, ΤΗΝΟΥ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΦΩΚΙΔΑΣ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΧΑΝΙΩΝ-ΡΕΘΥΜΝΟΥ, και ΧΙΟΥ.

Επισημαίνεται επίσης ότι τα «ειδικά δελτία μετακίνησης ΑμεΑ», έχουν ετήσια ισχύ (από 01-01-2017 έως 31-122017) και πρέπει να φέρουν τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των κατόχων.

Η συνολική δαπάνη αυτής της παροχής που αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας, ανέρχεται στα 3.074.249 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του αναλογούντος ΦΠΑ, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ