ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Ναύπλιο ποια φαγητά προτιμούν;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. |
Οι τουρίστες που επισκέπτονται το Ναύπλιο ποια φαγητά προτιμούν;
Μετρώντας πια περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, το εστιατόριο Κακαναράκης είναι πλέον ένας χώρος που έχει εδραιωθεί και έχει συνδεθεί με το καλό φαγητό.


Ένα καλό γεύμα αποτελεί για εμάς τους Έλληνες αλλά και για τους ξένους ταξιδιώτες, αν όχι αφορμή για έξοδο, σίγουρα πραγματική απόλαυση και μη διαπραγματεύσιμη! Το Touristorama που ταξιδεύει αρκετές φορές το χρόνο στο λατρεμένο προορισμό της Αργολίδας, μίλησε με την ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Κακαναράκη και τη ρώτησε τι προτίμησαν φέτος οι τουρίστες.. τι ήταν αυτό που ήθελαν να δοκιμάσουν από το πλούσιο μενού.
Και η απάντηση είναι μάλλον αναμενόμενη. Οι ταξιδιώτες προτιμούν την αυθεντική ελληνική κουζίνα, τα παραδοσιακά πιάτα. Τα μαγειρευτά φαγητά που στους Έλληνες θυμίζουν “μαμά” και Κυριακάτικο τραπέζι. Αυτά προτιμούν και οι ξένοι τουρίστες που θέλουν να εισχωρήσουν στην ελληνική μαγειρική κουλτούρα και να απολαύσουν τις δικές μας κλασικές γεύσεις.

Ντολμαδάκια, φάβα, μοσχαράκι κοκκινιστό, στιφάδο, αρνάκι στο φούρνο, κολοκυθάκια αυγολέμονο, μπριάμ είναι ανάμεσα στις πρώτες επιλογές. Τόσο για τα υλικά που χρησιμοποιούνται όσο και για τον τρόπο παρασκευής τους, αυτά τα φαγητά παραμένουν σταθερά στις προτιμήσεις όλων. Και η αλήθεια είναι πως οι απαιτητικοί καλοφαγάδες τα αναζητούν στην εκδοχή που συνδυάζει ποιότητα και γεύση.
Επόμενα στις προτιμήσεις είναι πλέον τα πιάτα με θαλασσινά: Λιγκουίνι με θαλασσινά, γαριδομακαρονάδα, μύδια κρασάτα, σπαγκέτι με φρέσκο τόνο. Τα οφέλη μιας διατροφής που περιλαμβάνει το ψάρι και τις γεύσεις της θάλασσας είναι πασίγνωστα εδώ και χρόνια. Κι απ’ ότι φαίνεται οι λάτρες του καλού φαγητού το γνωρίζουν και τα επιλέγουν. Άλλωστε, ο μύθος του “ακριβού” έχει καταρριφθεί και στον Κακαναράκη μπορεί κανείς να απολαύσει αυτά τα πιάτα σε πολύ προσιτές τιμές.

Όσοι γνωρίζουν από καλό ριζότο και τις απαιτήσεις της παρασκευής του, προτιμούν και αυτά τα πιάτα στο εστιατόριο Κακαναράκη. Το ριζότο μανιταριών με λάδι τρούφας και παρμεζάνα είναι αυτό που προτιμάται περισσότερο. Για τη μαγειρική του χρησιμοποιούνται φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι, πούδρα από αποξηραμένα άγρια μανιτάρια, γνήσιο αγελαδινό βούτυρο πούρο Ιταλικό και αυθεντική παρμεζάνα, υλικά που εξασφαλίζουν την τέλεια γλασαρισμένη υφή του και εκπληκτική γεύση. Επίσης αγαπημένο είναι το ριζότο με γαρίδες, μια ελαφριά και νηστίσιμη πρόταση με μπισκ θαλασσινών και ελληνικά μυρωδικά.
Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε ότι το γεύμα στον Κακαναράκη συνοδεύεται με κρασί εξαιρετικής ποιότητας. Το Ναύπλιο έχει μακρόχρονη οινική παράδοση, με την παραγωγή Αγιωργήτικου να έχει εξασφαλίσει για τη συγκεκριμένη ποικιλία τον τίτλο της ΠΟΠ ποικιλίας. Αυτό το νόστιμο κρασί, λοιπόν, θα το βρείτε στον Κακαναράκη που κάνει τη δική του εμφιάλωση για τις ανάγκες της επιχείρησης. Ωστόσο, υπάρχει και ποικιλία από ετικέτες παραγωγών από τη Νεμέα και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το καλύτερο κλείσιμο για ένα απολαυστικό γεύμα ή δείπνο στον Κακαναράκη επιβάλλει γλυκό επιδόρπιο, επίσης χειροποίητο και υπέροχο. Για να μην πούμε ότι η ποικιλία και εδώ είναι μεγάλη!
30 χρόνια εμπειρίας, πίστη στην παράδοση και την καλή εξυπηρέτηση, και προσπάθεια να κρατηθούν υψηλά τα στάνταρ του όρου “καλό φαγητό”. Αυτό είναι ο Κακαναράκης.

Πηγή: touristorama.com
Φώτο: touristorama.com
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ