ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Υψηλό το επίπεδο στην έναρξη του «Ναύπλιο - Αrtiva 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | |
Υψηλό το επίπεδο στην έναρξη για το «Ναύπλιο - Αrtiva 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» (βίντεο)
To «Ναύπλιο - Αrtiva» 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» που διοργανώνει η Artiva Cultural Management & Advertising υπό την αιγίδα του δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ έκανε έναρξη την Παρασκευή 7 και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2018 .

Το φεστιβάλ όπως και πέρσι έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα ενώ διατηρεί και την ελεύθερη συμμετοχή όπως ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.
Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη.
Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι μεγάλης ιστορικής σημασίας. Το Βουλευτικό υπήρξε η 1η Βουλή του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.To «Ναύπλιο - Αrtiva 5o διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).
 Στο φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος είκοσι (20) χορωδιακά σχήματα και καλλιτεχνικός διευθυντής είναι φυσικά ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.
Στα τέσσερα χρόνια διεξαγωγής του, έχουν λάβει μέρος 125 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό και περισσότεροι από 6000 χορωδοί και επισκέπτες έχουν επισκεφθεί τις ημέρες του Φεστιβάλ, την πόλη του Ναυπλίου.
 Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι τα περισσότερα χορωδιακά σχήματα που έχουν συμμετάσχει έχουν βραβευτεί διεθνώς και έχουν μεγάλη ιστορία στο χορωδιακό τραγούδι. Το οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο του Φεστιβάλ είναι πολύ υψηλό και σε συνδυασμό με τη γοητεία και την ομορφιά του Ναυπλίου, το "ΝΑΥΠΛΙΟ- ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ" κατατάσσεται στα καλύτερα της Ελλάδας.
Στην έναρξη του «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 5o ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2018» με καλλιτεχνικό πρόγραμμα εμφανίστηκαν, η Δημοτική Χορωδία Μεγαρέων, η   Πολυφωνική Χορωδία Χορευτικού & Λαογραφικού Συλλόγου Άσσου "Η ΡΕΑ" , η Χορωδία Δήμου Επιδαύρου, η Νεανική – Γυναικεία Χορωδία Τρίπολης “La Vita” και το Μεικτό Πολυφωνικό Σχήμα Χορωδίας Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου.
Την εναρκτήρια εκδήλωση παρακολούθησαν, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου Γιώργος Γαβρήλος, ο Αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Ρούτουλας και πολύς κόσμος που απόλαυσε το υψηλό επίπεδο των χορωδιών.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ