ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:30:00 π.μ. |
Σύντομες ειδήσεις από την Πελοπόννησο
Τριήμερο συνέδριο για τον τουρισμό ΑμεΑ και τον ιατρικό τουρισμό, ξεκίνησε χθες στο Λουτράκι και θα συνεχιστεί στην Τρίπολη το Σαββατοκύριακο. Το οργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Ομοσπονδία ΑμεΑ.

Έως την Κυριακή, πόλεις και κοινότητες της Πελοποννήσου, κινούνται στους ρυθμούς νεοσσών κινηματογραφιστών. Το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπία για παιδιά και νέους έχει παρουσία σε Καλαμάτα, Κόρινθο, Σπάρτη και Δημητσάνα.

Το β φεστιβάλ ψηφιακής τέχνης πραγματοποιείται στην παλαιά Βουλή, στην Αθήνα. Στις 7 χθες το απόγευμα, τιμήθηκε ο δήμαρχος Κυθήρων για την διακονία του στην ψαλτική τέχνη.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου Αρχέλων για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, έγινε χθες, ευρεία σύσκεψη με κατοίκους, φορείς και κυρίως με τους Αλιείς, στη Νεάπολη Λακωνίας, για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας καρέτα-καρέτα στην περιοχή. Στο τέλος, μοιράσθηκε ειδικό εργαλείο απεμπλοκής των χελωνών απ’ τα αλιευτικά εργαλεία.

Το βιβλίο με τίτλο «ρίνος του πιο ξεχωριστό μπαλόνι» , που συνέγραψαν οι μαθητές του ειδικού σχολείου Μολάων, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή, στις 6 το απόγευμα, στο δημαρχείο Παπαδιάνικων.

Συνάντηση με την υπουργό πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, είχε ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης. Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των ανασκαφών στα Αντικύθηρα και τα νεότερα στοιχεία που έχουν προκύψει απ’ τις ενάλιες έρευνες για το ναυάγιο. Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες απ’ τον Μάιο. Επίσης, αποφασίστηκε να γίνει μία μεγάλη εκδήλωση στα Κύθηρα, όπου και θα παρουσιαστούν όλα τα αποτελέσματα των ερευνών. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου.

Συνάντηση με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή περιφέρειας Πελοποννήσου, υποστράτηγο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, είχαν χθες τα προεδρεία των ενώσεων αστυνομικών υπαλλήλων περιφέρειας Πελοποννήσου. Ενημέρωσαν τον γενικό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο ως κλάδος, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Ο κ. Στεφανόπουλος, φάνηκε να τα γνωρίζει καλά, ενώ υποσχέθηκε στο μέτρο του δυνατού, να υπάρξει επίλυση κάποιων από αυτών.

Συνελήφθη χθες μία 27χρονη αλλοδαπή, διότι είχε κλέψει προιόντα από σούπερ μάρκετ στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Το κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν πίσω στο κατάστημα

Με ιδιαίτερα λαμπρότητα πανηγυρίζει σήμερα  η Ι. Μονή του Αγίου Παταπίου, στο Λουτράκι.

Στο 10ο φεστιβάλ μελιού που θα γίνει σήμερα και αύριο στο ΣΕΦ, θα συμμετέχει ο Δήμος Γορτυνίας. Τα εγκαίνια θα κάνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στ. Αραχωβίτης.

67χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του, στο Λουτράκι. Τον άτυχο άνδρα, βρήκε ο ανιψιός του.

Συνεδριάζει στις 12 Δεκεμβρίου το περιφερειακό συμβούλιο της Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

σύνταξη ειδήσεων
Δέσποινα Αρσένη
Πηγή:ert.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ