ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

"8ο Μότο - Οδοιπορικό Ιστορίας 1821" από το Λεωνίδιο στο Κρανίδι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:39:00 π.μ. |
"8ο Μότο - Οδοιπορικό Ιστορίας 1821" από το Λεωνίδιο στο Κρανίδι
Η "Μοτοπαρέα" Λεωνιδίου ανακοινώνει τις λεπτομέρειες για το 8ο Οδοιπορικό Ιστορίας 1821, που και φέτος θα περάσει μέσα από τις ιστορικές διαδρομές που αποτέλεσαν πεδία μαχών κατά την ελληνική επανάσταση του '21.

Ως ιδέα ξεκίνησε το 2012 από τη «Μοτοπαρέα» Λεωνιδίου με τη συμμετοχή 60 μοτοσυκλετών και αισίως φτάσαμε πέρυσι να έχουν γίνει 256! Στόχος για το 2019, να ξεπεράσουμε την.. 300άρα.
Πρόκειται για ένα οδοιπορικό μέσα από επαρχιακούς δρόμους στην Πελοπόννησο, που σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τα ξεχασμένα χωριά μέσα από τη διαδρομή αλλά και την ιστορία, καθόσον ασχολείται με την επανάσταση του 1821. 

Οι μοτοσυκλετιστές χωρίζονται σε ομάδες των 2-3 και 4-5 ατόμων, ανάλογα με τι θέλει η καθεμία, παίρνουν εκκίνηση ανά τρίλεπτο και τερματίζουν έπειτα από περίπου οκτώ ώρες σε μια πόλη που εκάστοτε επιλέγεται από τη διοργάνωση.

Από το ξεκίνημά του, το Οδοιπορικό Ιστορίας 1821 έχει τερματίσει διαδοχικά σε Άργος, Τρίπολη, Νέα Κίο, Άστρος, Φιλιατρά, Πάτρα και Καλαμάτα, ενώ για εφέτος έχει επιλεχθεί το Κρανίδι. Οι συμμετέχοντες ακολουθούν μια διαδρομή περίπου 400 χλμ., πρέπει να φωτογραφίσουν 8-9 μνημεία (με μέσα την ομάδα) και ανάλογα βγαίνει η βαθμολογία. Το 90% που συμμετέχουν το κάνει για τη φάση και τη διαδρομή, δεν τους ενδιαφέρουν βαθμολογίες κ.λπ.

Κατά γενική ομολογία, οι διαδρομές θεωρούνται πολύ ενδιαφέρουσες και μετά το οδοιπορικό βγαίνουν πολλές βόλτες από μεμονωμένες παρέες πάνω σε αυτές. Το Οδοιπορικό 1821 έχει πλέον καθιερωθεί και στη συνείδηση πολλών επαγγελματιών του χώρου, όπως για παράδειγμα η αντιπροσωπεία Honda Πέτσας που προσφέρει μοντέλα για test ride.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 7 Απριλίου. Η συμμετοχή κοστίζει 10€ και περιλαμβάνει αναμνηστικά μεγαλύτερης αξίας. 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ