ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Επετειακές εκδηλώσεις για την Γ΄Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:11:00 μ.μ. |
Επετειακές εκδηλώσεις για την Γ΄Εθνοσυνέλευση στην Ερμιόνη
Με λαμπρότητα και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδας και Τροιζηνίας, κ. κ. Εφραίμ, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 στην Ερμιόνη οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 192 χρόνων από την Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827.


Οι επετειακές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 192 χρόνων από την Γ΄ Εθνοσυνέλευση του 1827 διοργανώθηκαν με τη συνεργασία του Δήμου Ερμιονίδας, της τοπικής Εκκλησίας, του Ερμιονικού Συνδέσμου και του Ι.Λ.Μ.Ε. στο πλαίσιο της θέσπισης ως ημέρας ιστορικής μνήμης της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης του 1827.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ. Γκιόλας, και Γ. Μανιάτης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Δημαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής, στρατιωτικές, λιμενικές και αστυνομικές αρχές, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί άλλοι.
Η Γ' Εθνοσυνέλευση ξεκίνησε στην Επίδαυρο στις 6 Απριλίου του 1826 αλλά διαλύθηκε λόγω της πτώσης του Μεσολογγίου στις 16 Απριλίου με εντολή να επαναληφθεί τον Αύγουστο. 

Από τον Αύγουστο μέχρι το Δεκέμβριο του 1826 έγιναν προσκλήσεις των πληρεξουσίων για συνέχιση της Συνέλευσης αρχικά στον Πόρο και μετά στην Αίγινα, αν και αρκετοί από πληρεξουσίους μαζεύτηκαν στην Ερμιόνη  όπου άρχισαν συνεδριάσεις στις 18 Ιανουαρίου 1827, αρχικά υπό την προεδρία του «γεροντότερου κυρίου» Ζώη Πάνου και στη συνέχεια, σε όλες τις συνεδριάσεις με πρόεδρο τον Γεώργιος Σισίνη (επίσης αναφερόμενου ως «Προεδρεύοντος του γεροντοτέρου κυρίου Γεωργίου Σισίνη»).

Στις 11 Φεβρουαρίου 1827, οι πληρεξούσιοι ορκίστηκαν και αποφάσισαν να αρχίσει επίσημα η Εθνοσυνέλευση (παρόλο που δεν είχαν έλθει όσοι βρίσκονταν στην Αίγινα ή τους υποστήριζαν).

Μετά από συμβιβασμό με όσους βρίσκονταν στην Αίγινα (την Επιτροπή της Συνελεύσεως, τη Διοικητική επιτροπή και αρκετοί από τους πληρεξουσίους επαρχιών) η Συνέλευση σταμάτησε τις εργασίες της στην Ερμιόνη στις 17 Μαρτίου 1827 και μετακινήθηκε στην Τροιζήνα, όπου συνέχισε τις εργασίες της μαζί με όσους ήλθαν από την Αίγινα από τις 19 Μαρτίου 1827, στη συνέλευση η οποία αναφέρεται ως Γ' Εθνοσυνέλευση Τροιζήνας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ