ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Περάσαν όμορφα στη διήμερη εκδρομή τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:10:00 μ.μ. |
Περάσαν όμορφα στη διήμερη εκδρομή τα μέλη της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ναυπλίου
 Πραγματοποιήθηκε στις 30&31 Μαρτίου 2019, διήμερη εκδρομή σε Αράχωβα – Δελφούς - Χάνι Γραβιάς - Μεταλλευτικό Μουσείο «Vagonetto» - Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου & Μονή Οσίου Λουκά.

Την 1η ημέρα αναχωρήσαμε από το Ναύπλιο για ΓΡΑΒΙΑ όπου επισκεφτήκαμε το ξακουστό Χάνι που πρόσφατα έχει μετατραπεί σε μουσείο αφιερωμένο στην μεγάλη ανακοπή της προέλασης των Τούρκων στις 8 Μαΐου του 1821.
Μετά το γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής συνεχίσαμε για το ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ της Φωκίδας, το «Vagonetto». Ένα μοναδικό θεματικό πάρκο στον ελληνικό χώρο, όπου είχαμε την ευκαιρία να μπούμε στη ζωή των μεταλλωρύχων και να επισκεφτούμε μια πραγματική υπόγεια στοά στην οποία ο χρόνος «πάγωσε» στα μέσα του 20ου αι. Ενημερωθήκαμε για τη διαδικασία εξόρυξης του βωξίτη, κάναμε βόλτα με το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν κάποτε οι μεταλλωρύχοι για να μεταφερθούν στις παλιές στοές του ορυχείου, ένα συναρπαστικό ταξίδι με οπτικοακουστικά εφέ που μας ταξίδεψε πολλά χρόνια πριν.

Καταλήξαμε στους ΔΕΛΦΟΥΣ όπου και τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας.
Την 2η ημέρα επισκεφτήκαμε και ξεναγηθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο υπέροχο αρχαιολογικό μουσείο με τους αναρίθμητους θησαυρούς των ΔΕΛΦΩΝ, τον «ομφαλό» της Γης, μνημείο της UNESCO. Θαυμάσαμε το φυσικό τοπίο που σχηματίζεται ανάμεσα σε δύο θεόρατους βράχους, τις Φαιδριάδες.
Κατόπιν πήραμε τον καφέ μας σε υψόμετρο 950μ., στην κοσμοπολίτικη ΑΡΑΧΩΒΑ στις πλαγιές του Παρνασσού.
Επόμενη στάση το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο παλιό Δημοτικό Σχολείο του ΔΙΣΤΟΜΟΥ. Εδώ διαπράχθηκε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα των Ναζί στην κατεχόμενη Ελλάδα, το 1944.
Αφού γευματίσαμε σε ταβέρνα της περιοχής ολοκληρώσαμε τις επισκέψεις μας με το προσκύνημα στηΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αι., που είναι χτισμένη στην πλαγιά του Ελικώνα και σε υψόμετρο 430μ. Το 1990 προστέθηκε στον Κατάλογο με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
Όλοι μας συμμετείχαμε με πολύ καλή διάθεση και μεγάλη όρεξη για να απολαύσουμε τις ομορφιές της περιοχής και να μάθουμε την ιστορία της.
Να ευχαριστήσουμε και τον οδηγό μας για την ασφαλή μετάβαση και επιστροφή μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ