ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Ναύπλιο: Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για την "Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:08:00 μ.μ. |
Ναύπλιο: Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου για την "Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων" (βίντεο)
 Το Ναύπλιο γιόρτασε την "Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων" το Σάββατο 18 Μαΐου 2019. Όλα τα μουσεία και οι χώροι τέχνης του Ναυπλίου άνοιξαν τις πόρτες τους ως αργά το βράδυ και υποδέχθηκαν με ζωντανή μουσική, πρωτότυπα δρώμενα, φυσικά τα εκθέματά τους, και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά πλημμυρισμένη από μουσικές
Συμμετείχαν, το μουσείο Παιδικής Ηλικίας "Σταθμός",το Φουγάρο, η Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου, το Πολεμικό Μουσείο-Παράρτημα Ναυπλίου, η Δημοτική Πινακοθήκη - Βουλευτικό, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου, ο Εκθεσιακός-Πολιτιστικός Χώρος Ναυπλίου Alpha Bank και το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα-Μουσείο “Β.Παπαντωνίου”. 
Η μεγάλη γιορτή των μουσείων κάθε χρόνο τον Μάιο έχει γίνει πια θεσμός για την πόλη του Ναυπλίου, η οποία μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο. 
Όλα τα μουσεία και οι χώροι Τέχνης της πόλης άνοιξαν τις πόρτες τους από τις 21.00 έως τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο και υποδέχθηκαν με ζωντανή μουσική και ένα ποτήρι κρασί σε μια ανοιξιάτικη βραδιά, διαφορετική από κάθε άλλη. 
ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ «ΣΤΑΘΜΟΣ» 
Σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Ναυπλίου συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας στις 7.00 το απόγευμα για να επιβιβαστούν στο τρενάκι της πόλης, που τους μετέφερε σε όλους τους χώρους πολιτισμού, όπου ανήγγειλαν την έναρξη της "Νύχτας των Μουσείων". 
ALPHA BANK  ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ 
O Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος της Alpha Bank στο Ναύπλιο συμμετείχε για δέκατο συνεχές έτος στη «Νύχτα των Μουσείων». 
Κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης, η νέα μουσικοσυνθέτης Κατερίνα Πολέμη παρουσίασε την παράσταση «Αγάπη, Love, Amor». Με τη συνοδεία του βιολονίστα Βαγγέλη Τούντα, η Κατερίνα Πολέμη ερμήνευσε μία επιλογή από ελληνικά τραγούδια, όπως το «Μινόρε της αυγής» και το «Μη μιλάς άλλο για αγάπη», γνωστά ξενόγλωσσα τραγούδια, καθώς και δικά της κομμάτια, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη, αντιπροσωπευτικά της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής της πορείας. 
Η παράσταση  πραγματοποιήθηκε 21.00 με 22.00, στον πεζόδρομο έξω από τον Εκθεσιακό Πολιτιστικό Χώρο της Τραπέζης. 
Το ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ήταν ανοιχτό για το κοινό με ελεύθερη είσοδο οπου οι επισκέπτες μπορούσαν να περιηγηθούν στις αίθουσες του με τα πολύτιμα εκθέματα
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ στο ισόγειο του Βουλευτικού ήταν και αυτή ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο όπου παρουσίαζε εννέα σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες που έχουν κοινό σημείο αναφοράς το Ναύπλιο. Συμμετείχαν: Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Iotoff, Κυριάκος Μακρής, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Μαρίνα Μπόμπου, Αριάδνη Μπαλαλά, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη
ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 
«Μουσική περιήγηση» μέσα από τον κινηματογράφο  Το κιθαριστικό σύνολο και τα σύνολα εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας παρουσίασαν αγαπημένα μουσικά κομμάτια από τον κινηματογράφο, στον αύλειο χώρο της Εθνικής Πινακοθήκης, στις 20.30. Υπεύθυνοι καθηγητές: Κατσαρός Βασίλης, Τετώρος Μιχάλης και Καγκαρά Ουρανία. 
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ–ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 
Το Πολεμικό Μουσείο/Παράρτημα Ναυπλίου φιλοξένησε στις 21:00, στον προαύλιο χώρο του, τη Στρατιωτική Μουσική της ΔΙΚΕ IV Μεραρχίας Πεζικού (Τρίπολης), η οποία  έπαιξε έντεχνα, ελαφρολαϊκά και τζαζ κομμάτια.  
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο της μόνιμης έκθεσης από το προσωπικό του Μουσείου και να απολαύσουν ζωντανή μουσική με μικρό κέρασμα.
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ - ΜΟΥΣΕΙΟ “Β.ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ” 
Το ΠΛΙ φιλοξένησε στην αυλή του Μουσείου το μουσικό σχήμα «Ελληνικός Διπλός», που ταξίδεψε με αγαπημένα τραγούδια από την έντεχνη, ροκ ελληνική και ξένη σκηνή τους επισκέπτες.
Το συγκρότημα αποτελούσαν οι Γιώργος Ζαμάνης (φωνή), Δημήτρης Τότσικας (κιθάρα, φωνή), Βασιλική Μπουλμέτη (ακορντεόν).
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ