ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Ο Σύλλογος Καθαριστριών Σχολείων Αργολίδας αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. |
Ο Σύλλογος Καθαριστριών Σχολείων Αργολίδας αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων
 Ο Σύλλογος Καθαριστών/ριων Σχολείων Νομού Αργολίδος & Ερμιονίδος  αντιλαμβάνεται και κατανοεί τις ανησυχίες των γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου  και ειδικότερα της Προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σχετικά με τον καθαρισμό των εκλογικών τμημάτων μετά το πέρας των εκλογών. Γονείς και εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας και νοιαζόμαστε το ίδιο για την υγιεινή και την ασφάλεια μέσα στις σχολικές μονάδες. 

Διευκρινίζουμε όμως ότι όπως οι δάσκαλοι και τα παιδιά δε θα προσέλθουν  για μάθημα την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 και τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2019, επειδή ακριβώς τα σχολεία είναι κλειστά με απόφαση του  Υπουργείου Παιδείας (υπ’ αριθμ. Φ1/79634/ΓΔ4 – 20.5.2019 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων), έτσι και για τις συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας  ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας. 

Μάλιστα με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών (40348/24.5.2019) δίδεται σχετική εντολή στους δήμους να μην χρησιμοποιήσουν για τον καθαρισμό των εκλογικών τμημάτων συμβασιούχους στη σχολική καθαριότητα, αλλά τα εντεταλμένα  εκλογικά συνεργεία των Δήμων. 

Από τα παραπάνω γίνεται ευκόλως αντιληπτό ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με «εμπάργκο της καθαρίστριας» όπως τιτλοφορείται σχετικό δημοσίευμα, αλλά με την άσκηση νομίμου δικαιώματος.
Και επειδή στο παρελθόν έχει αντιμετωπιστεί με υποτιμητικό τρόπο το επάγγελμα μας  από μεμονωμένους γονείς και κηδεμόνες ή οποίοι έθεταν παράλογες απαιτήσεις, δίχως να έχουν γνώση και δίχως να υπολογίζουν ότι πίσω από τη στολή της καθαρίστριας υπάρχουν άνθρωποι με δικαιώματα, ενημερώνουμε ότι η εθελοντική εργασία  αφορά και τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους γονείς.
Ήδη εμείς ως καθαριστές/ριες προσφέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία πληρωνόμαστε, ακριβώς γιατί αγαπάμε τους μικρούς μαθητές και νοιαζόμαστε για την υγεία τους.
Γι’ αυτό και τις ημέρες διακοπών, Χριστουγέννων και Πάσχα,  που μαθητές και δάσκαλοι αργούν, κάνουμε γενική καθαριότητα,  απολυμαίνουμε τους χώρους δίχως να λαμβάνουμε πρόσθετη αμοιβή.
Το ίδιο πράττουμε και σε πλήθος εξωσχολικών χρήσεων των σχολικών μονάδων. Και κλείνοντας θέλουμε να γνωρίζει η κοινή γνώμη ότι εμείς οι καθαρίστριες/στες  είμαστε πολύ περήφανες/οι για τη δουλειά μας και ως γονείς τα παιδιά μας τα διδάσκουμε να σέβονται όλες τις κατηγορίες εργαζόμενων, ειδικά εκείνες που καταπατούνται βάναυσα τα δικαιώματά τους.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΣΑΔΙΚΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ