ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Διαμαρτυρία συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:58:00 μ.μ. |
Διαμαρτυρία των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο Άργος
Στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης της Επιτροπής Αγώνα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης διαμαρτυρία έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Άργος, για τη διαφαινόμενη οριστική κατάργηση της επικουρικής παροχής που λάμβαναν από τον ΛΕΠΕΤΕ - Λογαριασμό Επικούρησης Εθνικής Τράπεζας.


«Η Εθνική Τράπεζα παράνομα και καταχρηστικά διέκοψε εδώ και ενάμιση χρόνο την εν λόγω μετεργασιακή παροχή, στέλνοντας στον Καιάδα της φτώχειας 16.500 συνταξιούχους της.

»Με τη σκανδαλώδη κάλυψη της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να νομοθετήσει κατοχυρώνοντας την παρανομία της, η τράπεζα –αποκλειστική εγγυήτρια και διαχειρίστρια των εισφορών μας από το 1949– καταφέρνει να απαλλαγεί οριστικά από το “βαρίδι” των συνταξιούχων της και να τους φορτώσει στις πλάτες του Ελληνα φορολογούμενου, με τα χρήματα του οποίου έχει ήδη ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα.

Το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει ένταξη στο ενιαίο επικουρικό ταμείο ΕΤΕΑΕΠ, των συνταξιούχων της ΕΤΕ, πρόταση την οποία απέρριψε η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η πρόταση για καταβολές 30 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο στο επικουρικό ταμείο από την Εθνική Τράπεζα για πέντε χρόνια δεν ικανοποιεί τους συνταξιούχους της τράπεζας γιατί με την ένταξη στο ΕΤΕΑΕΠ η μείωση που θα δουν –σε σχέση με τα ποσά που καταβάλλονταν από τον ΛΕΠΕΤΕ– υπολογίζεται ότι θα φτάσει έως και 70%.

Οπως μας εξηγεί χαρακτηριστικά συνταξιούχος της ΕΤΕ που εργάστηκε επί 32 χρόνια και παίρνει 1.500 ευρώ σύνταξη, τα 700 ευρώ αντιστοιχούσαν στην επικούρησή της, ενώ ο αριθμός των καταβολών θα μειωθεί σε 12 ετησίως από τις 14 που λάμβαναν οι δικαιούχοι του ΛΕΠΕΤΕ.

Θυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και προσβλέπουν στη δικαίωσή τους. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και για τις θετικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, το σκεπτικό του δικαστηρίου περιορίζει τις πληρωμές στα όρια αντοχής του ΛΕΠΕΤΕ.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους ώστε να αποτρέψουμε τη νομοθετική κατοχύρωση της παρανομίας της τράπεζας και της επιβάρυνσης του ελληνικού λαού με επιπλέον βάρη», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ