ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Ο Ιωάννης Μαλτέζος ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας

Ο Ιωάννη Μαλτέζος ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας
Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Περιφερειάρχης, Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες θα είναι αυτοί που εκλέχθηκαν πρώτοι σε ψήφους ανά νομό.


Στην Αργολίδα δηλαδή τη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Μαλτέζος.

Στην Κορινθία ο γιατρός Τάσος Γκιολής

Στη Λακωνία ο Θόδωρος Βερούτης

Στην Μεσσηνία ο Στάθης Αναστασόπουλος και

Στην Αρκαδία ο Χρίστος Λαμπρόπουλος.


Η θητεία τους είναι για ένα χρόνο.

Ο Ιωάννης Μαλτέζος, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άργος, όπου και κατοικεί μόνιμα. Ο πατέρας του, ο δάσκαλος και συνιδρυτής του ιδιωτικού σχολείου ‘’ΑΦΩΝ Μαλτέζου’’ Δημήτρης Μαλτέζος και μητέρα του η Παναγούλα Ξηνταροπούλου. Σύζυγός του είναι η δικηγόρος Μάρθα Γιαννάτου, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά την αποφοίτησή του ασκεί μάχιμη δικηγορία, ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στο Άργος από το 1996.

Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Άργους και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το 2015/16 ήταν εκπρόσωπος του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της ΝΔ.

Υπήρξε Πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης Πελοποννήσου της Ν.Δ. (2015-2018) και στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος είχε την τιμή να εκπροσωπήσει την Αργολίδα ως πρώτος εκλεγμένος σύνεδρος.

Παράλληλα, είναι μέλος των Τομέων Δικαιοσύνης και Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αναστάσιος Γκιολής είναι ιατρός των επειγόντων του Γ.Ν. Κορίνθου & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέραν του ερευνητικού του έργου, της επιστημονικής του γνώσης και κατάρτισης (κατέχει 2 master, στο ΕΚΠΑ/στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας/Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας) και της εθελοντικής του δράσης (εθελοντής ιατρός στο Χαμόγελο του Παιδιού) είναι κι ένας σπουδαίος άνθρωπος, ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Κορινθίας και με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία (εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στις εκλογές του 2014).

Ο Θοδωρής Βερούτης
γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1971. Ολοκλήρωσε την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στη Σπάρτη. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών με μεταπτυχιακό στη διαχείριση τεχνικών έργων. Έχει λάβει εξειδίκευση από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε θέματα πολιτικής προστασίας και αντιμετώπισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (MSc) στη Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Από το 2016 είναι ενταγμένος στο μητρώο διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Εργάστηκε ως πολιτικός μηχανικός στη Σπάρτη και στον «Καποδιστριακό» Δήμο Θεραπνών, και στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Σπάρτης.
Είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Λακωνίας, αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και μέλος της αντιπροσωπείας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία της Ένωσης Μηχανικών Δ.Υ. Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών. Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου κατά το έτος 2014.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Τρίπολη, Αρκαδίας. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στα συγκοινωνιακά έργα στο Imperial College του Λονδίνου.

Από το 1990 εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός με έδρα την Τρίπολη και δραστηριότητα σε όλο τον Νομό Αρκαδίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια έχει ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, αρχικά ως εκλεγμένος εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο των Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη συνέχεια στο Σύλλογο Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αρκαδίας ως πρόεδρος και σε σειρά από άλλους φορείς της Τρίπολης.

Έχει εκλεγεί τρεις φορές Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης. Κατά την τετραετία 2003 – 2006 υπήρξε Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρίπολης.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πολιτεύτηκε με το ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και έλαβε 4.659 ψήφους

Ο Στάθης Αναστασόπουλος,
μετά την ολοκλήρωση των βασικών του σπουδών φοίτησε στο Τμήμα Χημείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ το οποίο ανακηρύχθηκε πτυχιούχος.

Το 1982, ολοκλήρωσε με επιτυχία το Μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Φυσικοχημεία, Ανόργανη Χημεία και Ενόργανη Ανάλυση στο University of Illinois at Chicago Circle (U.S.A).

Υπηρέτησε ως καθηγητής Φυσικής – Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τόσο στην Αθήνα όσο και στην Μεσσηνία ενώ υπήρξε και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Καλαμάτας (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας – Τμήμα Τεχνολογίας Γεωργικών Προϊόντων).

Διαθέτει πλούσια δραστηριότητα και εμπειρία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η οποία ξεκίνησε το 1994.

Από το 2006 έως σήμερα, ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, βρίσκεται στη θέση του Αντινομάρχη Μεσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού & Υποδομών με παράλληλα χρέη Αναπληρωτή Νομάρχη.

1994: Πρώτη εκλογή ως Νομαρχιακός Σύμβουλος
1996-1997: Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών
1999-2002: Ειδικός Σύμβουλος Νομάρχη, παρέχει τις υπηρεσίες του στην Αναπτυξιακή Μεσσηνίας ΑΕ είτε ως Πρόεδρος είτε ως Δ/νων Σύμβουλος
2003-2004: Αντινομάρχης Προγραμματισμού και Υποδομών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας
2005: Γενικός Γραμματέας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας
2006 έως σήμερα: ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος, βρίσκεται στη θέση του Αντινομάρχη Μεσσηνίας, αρμόδιος για θέματα Προγραμματισμού & Υποδομών με παράλληλα χρέη Αναπληρωτή Νομάρχη
2011: Δήμαρχος Μεσσήνης
2014: Δήμαρχος Μεσσήνης

Ο Στάθης Αναστασόπουλος είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Θεολογίας Μάγδα Ντίνου και πατέρας δύο παιδιών, του Γιάννη και της Ελένης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ