ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Με αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:51:00 μ.μ. | | | |
Με αγρυπνία τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου στη Ζόγκα Ελληνικού Άργους
Με κάθε λαμπρότητα την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιγνατίου Ζόγκα Ελληνικού Άργους τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιγνατίου του Οσιομάρτυρας κατά την Αγιορείτικη τυπική διάταξη.

Πρόκειται για ένα πανέμορφο προσκύνημα στην ορεινή Αργολίδα, χτισμένο εξολοκλήρου από τον Αγιορείτη Ιερομόναχο Ιγνάτιο τον Γρηγοριάτη.
Φέτος προς τιμή της μνήμης του Αγίου ,καθώς και για την εορτή του κτήτορα του προσκυνήματος ιερομονάχου Ιγνατίου, τελέσθηκε ιερά αγρυπνία. Τον πανηγυρικό εσπερινό καθώς και στην θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης .
Στο τέλος της αγρυπνίας ο ιερομόναχος ευχαρίστησε του ιερείς που τον τίμησαν ,καθώς και όλους του πιστούς που ήρθαν για να τιμήσουν τον οσιομάρτυρα Άγιο Ιγνάτιο.
Το Ιερό Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.
Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία.
Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.
Ο Ιερός Ναός θεμελιώθηκε κατά το έτος 1983 από τον τότε Μητροπολίτη Αργολίδος κυρό Χρυσόστομο Β´ (Δεληγιαννόπουλο) και τιμάται επ’ ονόματι του Αγ. Ιγνατίου του Θεοφόρου. Τα ιερά εγκαίνιά τέλεσε το έτος 1986 ο Μητροπολίτης Αργολίδος κυρός Ιάκωβος Β´ (Παχής).
Για την μεγαλύτερη αξιοποίηση του προϋπάρχοντος έργου καθώς και για την ευρύτερη εκκλησιαστική, κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του προς την αγία μας Εκκλησία και τον ευσεβή λαό μας, ανεγέρθη Συνεδριακό Κέντρο, του οποίου τα εγκαίνια έγιναν επίσημα στις 30 Απριλίου, του έτους 2003,υπό του οικείου Μητροπολίτου Αργολίδος μακαριστού Ιακώβου Β´.
Κατά την αγρυπνία έψαλε ο Βυζαντινός χορός "Μελωδοί" από τη Σπάρτη.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ