ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση της Κέλλης Φωστίνη στο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:21:00 π.μ. | |
Απάντηση της Κέλλης Φωστίνη στο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας
Χαίρομαι που μου δίνετε την ευκαιρία να απαντήσω στην επιστολή σας, η οποία όχι μόνο δεν εκφράζει πολιτική θέση και βούληση, που θα ενδιέφερε τους δημότες για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα των απορριμμάτων αλλά μεταφέρετε το πρόβλημα προβαίνοντας σε προσωπικές επιθέσεις.


Παρόλο που δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο σας γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μου και σέβομαι την θεσμική μου θέση σαν Δημοτική Σύμβουλος, είμαι όμως υποχρεωμένη να σας πω ότι ειδικά εσείς είστε ο τελευταίος που θα μπορούσε να μιλήσει.

Απορία της πλειοψηφίας των δημοτών είναι πως επιλεχθήκατε στην θέση του Αντιδημάρχου καθαριότητας; Μήπως λόγω εμπειρίας μιας και :
- - Είσαστε από τους δημιουργούς νέων χωματερών κατά τις προηγούμενες θητείες σας;
- - Επειδή καταδικαστήκατε γιατί ανοίξατε σφραγισμένη χωματερή προς αποκατάσταση;
- - Επειδή δημιουργήσατε την χωματερή στον κάμπο Κρανιδίου και νέες στα Δίδυμα και στο Πορτοχέλι;
- - Επειδή αφήσατε επί πέντε μήνες τα σκουπίδια κάτω σε όλο το Δήμο το καλοκαίρι του 2014 πριν αναλάβουμε και την κατάσταση που θεωρητικά παραδώσατε για τα οχήματα, και τα μηχανήματα του Δήμου;
Δεν έφθανε όμως αυτό.

- Είσαστε εξαφανισμένοι όλοι οι αιρετοί της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, την επόμενη μέρα της εκλογικής σας ήττας τον Μάιο του 2014. Εμείς αντιθέτως τρέχαμε μέχρι την 1η Σεπτέμβρη του 2019. Τα δικά σας απορρίμματα μαζέψαμε το καλοκαίρι του 2014 πριν ακόμα αναλάβουμε τον Σεπτέμβρη του 2014.

- Όσον αφορά τα απορρίμματα χύδην που ήσαν δικά μας όπως ισχυρίζεστε, υπάρχουν φωτογραφίες με ημερομηνίες για όλα τα σημεία που μαζέψαμε και καθαρίσαμε. Ρωτήστε και τους εργαζομένους για την αποκομιδή των σκουπιδιών μέχρι τις 30 Αυγούστου 2019. Κι αυτές οι φωτογραφίες έχουν κατατεθεί στις δύο μηνύσεις που κάνατε στις 26/6/2019, όταν μάλιστα ο Δήμος είχε μόνο τέσσερις εργάτες καθαριότητας.

Και επειδή μίλησα για το αυτοδιοικητικό σας παρελθόν:
Την ημέρα που αναλάβατε 3.9.2019, προσπαθήσατε ν΄ ανοίξετε νέα χωματερή στον Κάμπο Κρανιδίου, δίπλα σε αυτή που δημιουργήθηκε το 2011 επί Αντιδημαρχίας σας και η οποία κάηκε δύο φορές μέσα στο Κρανίδι.

Η επιστολή μου προς τον Δήμο μετέφερε την αγωνία μου και την ανησυχία των δημοτών που βλέπουν να μην συλλέγονται τα απορρίμματα από τα τέλη Αυγούστου του 2019.
Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μου σαν Δημοτική Σύμβουλος, που δεν αμφισβητείται γιατί είναι νόμιμο και εκφράστηκε μετά από δύο μήνες αδιαφορίας σας για την Δημόσια Υγεία.
Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι η επιστολή μου και οι φωτογραφίες μου σας ανάγκασαν να τρέξετε άμεσα και να μαζέψετε σκουπίδια "με φορτωτάκι μάλιστα" σε σημείο που υπήρχαν απορρίμματα από το τέλος Αυγούστου του 2019 (φώτο).

Όσον αφορά την ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο ότι δεν μπορέσατε να την κάνετε διότι ευθύνεται η παράταξή μας που έκανε προσφυγή στην απ΄ευθείας ανάθεση είναι ψευδές γιατί η προσφυγή δεν έγινε για την απ΄ ευθείας ανάθεση αλλά για την πλασματική τεχνική έκθεση και τους όρους που έπρεπε να τεθούν στην σύμβαση και αρνηθήκατε.

Όμως σήμερα εσείς δίνετε την απάντηση σε όλους τους Δημότες, μέσα από την επιστολή - απάντησή σας λέγοντας επί λέξη "τώρα αντιληφθήκατε ότι ο ιδιώτης εργολάβος δεν είχε άδεια μεταφοράς απορριμμάτων;"

AΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ότι δεν προχωρήσατε στην απευθείας ανάθεση και την υπογραφή της σύμβασης γιατί ο εργολάβος ιδιώτης που είχατε επιλέξει δεν είχε άδειες οπότε δεν έχει να κάνει με την προσφυγή. Ποιος είναι ο ιδιώτης εργολάβος που είχατε επιλέξει και τον οποίο δεν κατονομάζετε μέχρι σήμερα;

Αναφέρεστε στα αυτοκίνητα του Δήμου ότι πλέον θα χρησιμοποιούνται από αιρετούς.
Δηλαδή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων και οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι που μέχρι πρότινος εξυπηρετούσαν με τα Δημοτικά αυτοκίνητα νόμιμα τις ανάγκες των Κοινοτήτων (αποκομιδή ογκωδών, κλαδιά, εκδηλώσεις, πυρκαγιές) δεν θεωρούνται ΑΙΡΕΤΟΙ από τη Νέα Δημοτική Αρχή;
Σχετικά με την προσωπική επίθεση που μου κάνατε για την χρήση του αυτοκινήτου του Δήμου, αφήνοντας υπόνοιες σας πληροφορώ ότι δεν ήμουν ο καθένας όπως λέτε.

Ήμουν Αντιδημάρχος και τη μισή θητεία μου ήμουν ΑΜΙΣΘΗ!

Χρησιμοποιούσα το δικό μου αυτοκίνητο και με δικά μου έξοδα μεταφέροντας πολλές φορές υλικά και πράγματα του Δήμου ακόμα και στις Τουριστικές Εκθέσεις όπως αυτή της "Θεσσαλονίκης" και όχι για "μετακομίσεις" που ενδεχομένως πολύ καλά γνωρίζετε. Ούτε έχω τρακάρει Δημοτικά Αυτοκίνητα και μάλιστα εκτός υπηρεσίας.

Επί προσθέτως κατά την προηγούμενη θητεία σας υπήρχαν τέσσερις έμμισθες θέσεις Αντιδημάρχων και όταν καταργήθηκαν οι δύο έμμισθες θέσεις, κανείς δεν κάλυψε τις άμισθες!!!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ για την ανιδιοτελή προσφορά μας στα κοινά και αποδεικνύεται και από την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι δημότες στο πρόσωπό μου και με εκλέγουν επί τέσσερις συνεχείς θητείες στις πρώτες θέσεις της παράταξής μου.

Σε αντίθεση με εσάς που σύρατε στο δικαστήριο συνυποψήφιο σας για την εκλογή σας στην τελευταία θέση του συνδυασμού σας.

Θεωρώ ότι πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Να υπηρετήσετε το Δήμο.

Να μην απαξιώνετε τους θεσμούς και τα θεσμικά πρόσωπα και να κατανοήσετε ότι εσείς είστε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ και πλέον να σταματήσετε να μεταφέρετε τις ευθύνες που σας αναλογούν σε άλλους.

ΚΡΑΝΙΔΙ 06.11.2019

ΦΩΣΤΙΝΗ - ΠΟΥΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
της ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ