ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Η Διεύθυνση της Τουριστικής Σχολής στο Άργος επιμένει στην βράβευση των αριστούχων επαγγελματικής εκπαίδευσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | | |
Η Διεύθυνση της Τουριστικής Σχολής στο Άργος επιμένει στην βράβευση των αριστούχων επαγγελματικής εκπαίδευσηςΚάθε χρόνο, ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου, το Επιμελητήριο Αργολίδας, σε συνεργασία με τις τεχνικές-επαγγελματικές σχολές και ΙΕΚ του Νομού μας, βράβευε σε ειδική τελετή τους αριστούχους απόφοιτους, μία παράδοση που είχε καθιερωθεί ως θεσμός. 


Καθώς παρατηρούμε ότι, η παράδοση αυτή δεν τηρείται, το Εκπαιδευτήριό μας, με σχετικό έγγραφο της Δ/νσης (απ: 1513/14-10-2019) που απέστειλε στο Επιμελητήριο Αργολίδας έθεσε το ζήτημα αναβίωσης αυτής της εκδήλωσης, δεδομένης της σημασίας της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης στη σύγχρονη εποχή, στο Νομό Αργολίδας, όπου πλειοψηφούν οι επιχειρήσεις τουριστικού, υγειονομικού και εμπορικού ενδιαφέροντος, οι οποίες θα στελεχωθούν με άρτια καταρτισμένους εργαζόμενους, απόφοιτους των επαγγελματικών λυκείων, σχολών και Ι.Ε.Κ. της περιοχής μας. 

Δυστυχώς, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες υποβάθμισης του ρόλου της τεχνικήςεπαγγελματικής σχολής και ακόμα δεν υπάρχει ολοκληρωμένο νομικό & εκπαιδευτικό πλαίσιο που θα ισχυροποιήσει τη θέση της. 

Παρόλ’ αυτά, τα επαγγελματικά λύκεια, οι επαγγελματικές σχολές και τα Ι.Ε.Κ. προσφέρουν, παρά τις αντιξοότητες, τη μέγιστη δυνατή ποιότητα επαγγελματικής εκπαίδευσης- κατάρτισης αποδεδειγμένα, καθώς τα αποτελέσματα της πρακτικής άσκησης των καταρτιζόμενων-μαθητών είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι ο επιχειρηματικός κόσμος είναι ευχαριστημένος από την ποιότητα της εργασίας τους. 

Και εδώ έγκειται ο σημαίνων ρόλος του Επιμελητηρίου, το οποίο, εκπροσωπώντας τον επιχειρηματικό κόσμο, καλείται να ενισχύσει την σύνδεση της εκπαίδευσης με τον επαγγελματικό βίο, βραβεύοντας συμβολικά τους καταρτιζόμενους που αρίστευσαν για την καταβληθείσα προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο τους. 

Ειδικότερα, η ηθική ικανοποίηση που αντλούν οι απόφοιτοι από αυτές τις ενέργειες αποτελεί σπουδαίο κίνητρο επαγγελματικής ανέλιξης, επιβράβευσης των οικογενειών που στηρίζουν τα παιδιά τους, και φυσικά προβάλλεται και το Επιμελητήριο, ως ο παράγων που αναγνωρίζει κοινωνικά τους κόπους των μαθητών. 

Πιστεύουμε ότι η τελετή βράβευσης των αποφοίτων των τεχνικών-επαγγελματικών σχολών και Ι.Ε.Κ. πρέπει να καθιερωθεί και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο, την ημέρα του εορτασμού του «Πολυτεχνείου», καθώς και το Επιμελητήριο και οι διάφορες δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, που μέσω διάδρασης και αλληλοστήριξης θα υποστηρίξουν τους σκοπούς της εκπαίδευσης, θα θωρακίσουν τον επαγγελματικό χώρο, θα ενισχύσουν την οικονομία και τέλος θα βοηθήσουν στην οικοδόμηση υγιούς κοινωνικού κλίματος και ιστού. 

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΙΕΚ 
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ