ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ομιλία στο Ναύπλιο για τους «Άγνωστους ιερούς τόπους δύναμης στην Ελλάδα»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 π.μ. | |
Ομιλία στο Ναύπλιο για τους «Άγνωστους ιερούς τόπους δύναμης στην Ελλάδα»
Από τα βάθη της αρχαιότητας, υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι τόποι στην Ελλάδα, οι οποίοι αποτέλεσαν εστίες λατρείας, μύησης και γνώσης - τόποι κεφαλάρια από τους οποίους πήγασε η Γνώση, η Ιστορία και ο Πολιτισμός.

Σαν μια αλληλοδιαδοχή άμπωτης και πλημμυρίδας, ο ελληνικός πολιτισμός ανάβλυσε από αυτούς τους τόπους και γνώρισε περιόδους ακμής και παρακμής, πάλλοντας σαν τιτάνια καρδιά.

Από το Άγιο Όρος μέχρι το Ταίναρο, από την Σαμοθράκη μέχρι την Ολυμπία, από την Δωδώνη μέχρι την Κνωσσό και από την Πέλλα μέχρι την Αργολίδα, μαντεία, ναοί, μοναστήρια, μυητικά άντρα και τόποι θεοφάνειας και ιεροπραξίας, αποτέλεσαν τις πυγολαμπίδες οι οποίες στραφταλίζουν πάνω στο ενεργειακό πλέγμα του ελλαδικού χώρου.

Ας περιπλανηθούμε μαζί σε αυτούς τους τόπους, αναδιφώντας την μυστική και φανερή ιστορία τους.

Η ομιλία θα γίνει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ", την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.30,με θέμα ομιλίας : "Άγνωστοι Ιεροί Τόποι Δύναμης στην Ελλάδα".

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΕΜΠΟΣ (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ερευνητής και συγγραφέας.

Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα ενώ έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα με αντικείμενο την διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, την ιστορία, τα παραξενα φαινόμενα, την ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία.

Αρθρογραφεί στον ειδικό Τύπο και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 18 βιβλία και αρκετές μονογραφίες του. Πληροφορίες για τον συγγραφέα και το έργο του υπάρχουν στην ιστοσελίδα του www.vembos.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ