ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Η φαντασμαγορική πανσέληνος του Ιουλίου πάνω από το Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:53:00 μ.μ. | |
Η φαντασμαγορική πανσέληνος του Ιουλίου πάνω από το Ναύπλιο (βίντεο)
Μια από τις πλέον φαντασμαγορικές πανσελήνους που μπορεί κάποιος να απολαύσει στο Ναύπλιο είναι αυτή του Ιουλίου. Το ολόγιομο φεγγάρι φωταγώγησε την Αργολική πρωτεύουσα το βράδυ του Σαββάτου δημιουργώντας μια φαντασμαγορική ατμοσφαιρα που απόλαυσαν ντόπιοι και επισκέπτες.

Η πανσέληνος έχει την τιμητική της και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σε αρχαιολογικούς -και όχι μόνο- χώρους όπου συρρέουν οι ρομαντικοί που θέλουν να την απολαύσουν.
Χιλιοτραγουδισμένη και υμνημένη από μεγάλους ποιητές και μουσικούς. Κάθε πανσέληνος έχει τη δική της μοναδική αίγλη και ο καθένας έχει έναν καλό λόγο να κοιτά… ψηλά.
Έτσι η πανσέληνος του Ιουλίου πάνω από την πόλη του Ναυπλίου ανταμείβει τους αθεράπευτα ρομαντικούς που θέλουν να απολαύσουν το ολόγιομο φεγγάρι σε μια από τις πιο ρομαντική πόλεις της Ελλάδας.
Η Πανσέλληνος του Κόκκινου ελαφιού

Ονομάστηκε έτσι επειδή τα κόκκινα ελάφια τον Ιούλιο αρχίζουν να αναπτύσσουν βελούδινο τρίχωμα γι' αυτό και πήρε αυτό το όνομα.
Οι συχνές καταιγίδες στην περιοχή της Νέας Αγγλίας ήταν η αιτία για να ονομαστεί η Πανσέληνος της καταιγίδας ενώ μερικές φυλές την έλεγαν η Πανσέληνος των σανών.
Επόμενη Πανσέληνο θα έχουμε σε 29 ημέρες από σήμερα, στις 3 Αυγούστου 2020.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ