astinomia silipsiΕξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων στην Αρκαδία
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν δύο άτομα
Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δώδεκα (12) περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, στην Τρίπολη Αρκαδίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν σήμερα (7.12.2017) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23 και 27 ετών, αντίστοιχα.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίας και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών τους.
Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού ή του γιατρού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Ειδικότερα, χθες (6.12.2017) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένο ημεδαπό και δηλώνοντας ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού, με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το τέκνο του και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, απαίτησαν από αυτόν χρηματικό ποσό, το οποίο παρέλαβαν η 23χρονη και η 27χρονη.
Μετά από άμεση κινητοποίηση και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολη, εντόπισαν τις ανωτέρω και τις συνέλαβαν, ενώ στη κατοχή τους βρέθηκε το χρηματικό ποσό που είχαν αποσπάσει και αποδόθηκε στον ηλικιωμένο.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, εξακριβώθηκε ότι η 23χρονη και η 27χρονη, με άγνωστους συνεργούς τους, κατά το χρονικό διάστημα από την 15.11.2017 έως και χθες (6.12.2017), στην Τρίπολη Αρκαδίας, είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη έντεκα (11) άτομα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποπειραθεί να αφαιρέσουν το χρηματικό ποσό των -220.000- ευρώ.
Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αφήστε τα σχόλια σας

Δημοσίευσε ένα σχόλιο σαν επισκέπτης

0
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια
Κατηγορία: